Metsittyneet koirat

Meillä on ollut varsin rauhaisa syksy ja koska asumme ns. metsässä, on lähes joka päivä ohjelmaan kuulunut sienestäminen tai kävely enemmän tai vähemmän metsässä tai metsäteillä. Onneksi syksyn ilmat on olleet suosiolliset karvakoirille.
Bolognese ja venäjänbolonka rotujen eron on huomannut todella hyvin näillä retkillä. Silloin kun liikumme metsäteillä, nurmettuneilla ja helppokulkuisilla, kaikki kulkevat sujuvasti ja juoksentelevat moninkertaisesti minun kulkeman matkan mutta kun siirtyy metsän puolelle niin ero tulee heti esiin. Bolognese ei tahdo kulkea niin risuisessa ja epämiellyttävässä maastossa vaan jää odottamaan tielle tai polulle kun taas venäjänbolonka rämpii kanssani vaikka millaisessa maastossa.

Dana valittaa kun on jäänyt polulle liian pitkään odottamaan metsässä kävijöitä
Fidel on oikea metsäkoira

Syksyn ohjelmassa on ollut polvi-ja silmätarkastuksia ja Fabiolta katsottiin myös lonkat ja kyynärät ihan uteliaisuutta. Tulos yllätti ja olikin parempi kuin osasimme odottaa. Pikkukoirilla on usein huonommat lonkat kun niihin ei ole kiinnitetty jalostuksessa kovinkaan paljon huomiota mutta onneksi Fabion tulos oli A/A ja kyynärät 0/0 ja koska INC lausuntokin on ilmeisesti tulossa rodulle pyysimme senkin. Se ei vielä näy jalostustietokannassa mutta siihen on oma sivustonsa missä kaikki lausutut koirat näkyy. Fabio, mikä on luonteeltaan ja väriltäänkin täyttä kultaa, on rakenteeltaankin hieno.

Ihana Zelda kävi näytillä
Cindy odottaa pentua

Tällä hetkellä meillä asustaa myös 3 sijoitusnarttua odottamassa pentuja.
Cindyn, venäjänbolonkan, odotus on jo loppusuoralla ja käväisimme eilen röntgenissä kurkkaamassa mitä tulossa on. Eipä siellä ruuhkaa näkynyt kun vain yksi pentu on tulossa. Nyt saammekin jännittää miten onnistuu synnytys ja toivoa ettei pentu ole kasvanut liian isoksi.
Gigi, bolognese, menee ensi viikolla röntgeniin ja toivotaan todella että siellä olisi useampia asukkeja. Vatsan malli antaa ainakin ymmärtää että pentuja olisi useampi.
Samalla kun kerran eläinlääkärissä kävimme niin hammaskiven puhdistuksia oli myös ohjelmassa monella koiralla. Dana, jo kymmenen täyttänyt, sai vielä pitää kaikki hampaansa ja uskalsin ilmoittaa sen näyttelyyn kun ikänsä puolesta se pääsee ilmaiseksi mikäli näyttely pidetään. Ainoa ongelma koronan lisäksi on se että leikkasin sille eläkeläisturkin mutta jospa ehtisi kasvaa niin pääsisi mukaan rakastamaansa reissuun.

Dana 10v ja tyttärensä Muro 8v hammaslääkärissä

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: