Uutiset 2017

18.12.2017

Uskomatonta mutta totta! Tuisku, B. One In The Eye, nappasi Ruotsin Voittajanäyttelystä ROPin, Voittaja tittelin sekä valionarvon! B. Quicksilver oli PU2 ja sai vara-cacibin joka muuttuu oikeaksi kun Tuiskulle on jo anottu C.I.B.

Tytöillä meni myös hienosti Hertan ollessa PN2 ja saaden valionarvon, Pipsa oli PN3 ja juniorimme Lumo PN4 ja luokkavoittajana sai myös Ruotsin Juniori Voittaja tittelin. Kasvattajan unelmapäätös vuodelle ed. viikonloppuun yhdistettynä kun saimme myös ROP-kasvattaja maininnan hienolla arvostelulla.

Kotiin tullessa huomasi kolmen päivän poissaololla että bolognese “kakaramme” on oppineet karkaamaan pentuaitauksesta ja Cindyn vatsa oli kasvanut jo huomattavasti. Odotamme siis innolla Venäjän bolonka pentuetta tammikuulle.

Nyt rauhoitumme Joulun viettoon ja pieneen talvilepoon.

13.12.2017

Helsingin suuret koiranäyttelyt on onnellisesti takana. Raskas kolme päivää niin koirille kuin ihmisillekin.

Meillä oli edustettuna useampi bolognese sekä venäjänbolonka Leo että pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoira Töpsy.

Juniori tyttömme esiintyivät loistavasti ja joka päivä kahdesta sisaresta jompikumpi sai Junior Voittaja tittelin. Onnea tytöille ja omistajille!

Bologneseissa Tuisku sai Helsingin Voittaja ja Voittaja tittelin ollen paras uros 2 keskimmäisenä päivänä. Nuori Rocky oli tasaisesti PU4 jokaisena päivänä ja sen turkinvaihtoikä taitaa verottaa hiukan poitsun tuloksia. Nartuissa yllätti meidät pikkuinen Nitamme joka sai PN2 ja sertin sunnuntaina. Pipsa oli tasaisesti kärkisijoilla PN2 ja PN3. Muutkin tytöt edustivat hienosti Bounien nimeä.

Venäjänbolonka Leo (mamman “Mussukka”) ei jättänyt arvailujen varaan kuka on komea ja esiintyy kuin kuningas. Leo nappasi kaikkina päivinä ROP-voiton ja tittelin itselleen. En voi kuin ihmetellä tuota koiraa, se kiertää kehää katsellen ympärilleen ja tuntuu nauttivan suunnattomasti esiintymisestään.

Töpsymme joutui antamaan tilaa ensimmäisinä päivinä kasvattajansa nuoremmille ollen PU2 ja PU3 ja sunnuntaina PU2 kasvattajansa vanhemman huippu-uroksen viedessä voiton.

Kaiken kaikkiaan voimme olla äärettömän tyytyväisiä koko viikonlopun tuloksista. Oli todella mukavaa tavata muita kasvattajia ja olla mukana näin suuressa tapahtumassa.

Kotona bolognese WDS-pennut täyttivät 4 viikkoa ja pentujen perheet ovat päässeet tutustumaan uusiin perheenjäseniinsä. Aika tuntuu kiitävän siivillä ja kohta nämäkin pallerot muuttavat omiin rakastaviin koteihin. Kaksi pennuista muuttaa kotiin missä on jo ollut bolognese eli rotu on tuttu ja rakastettu.

Venäjänbolonka pentuja vaikuttaisi olevan tulossa kun Cindyn masu on alkanut kasvamaan lupaavasti vaikka päiviä on vielä aika vähän. Odotamme innolla mitä sieltä putkahtaa..

06.12.2017

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Meillä jännitetään onnistuiko kauniin Cindymme ja ihanan Riston astutus. Jospa saisimme venäjän bolonka vauveleita heti alkuvuodesta..

29.11.2017

W-pennut täyttävät pian kolme viikkoa. Milli äiti on osoittanut upeaa paneutumista lastenhoitoon. Pennut on hiljaisia ja tyytyväisiä, mahat täynnä maitoa.

Näyttely rintamalla alkaa olla vuosi lopuillaan, pari pientä rupeamaa vielä. Helsingissä on 3 suurta kansainvälistä näyttelyä jotka keräävät varmasti osallistujia paljon, myös ulkomailta.

Toivomme kaikille onnea kehiin!

13.11.2017

Bolognese pentumme syntyivät samana päivänä perjantaina kun Hertta edusti meitä hienosti Maailman Voittajassa.

Milli pyöräytti parissa tunnissa 3 poikaa ja yhden tytön. Pennut ja emo voivat hyvin.

Hertta oli Maailman Voittajassa hienosti valioluokan 3. Onnea Hertta ja Lotta, edustatte koko Suomea hienosti!

07.11.2017

Kasvattimme Hertta matkaa Maailman Voittaja kisaan ja pidämme kaikki peukkuja Hertalle ja Lotalle. Bologneseja on ilmoitettu kisaan yli 70!!

Millin ja Rafan pentue syntyy viikon sisällä ja pakko oli käydä kurkkaamassa etukäteen montako on tulossa. Odotamme neljää bolognese pentua syntyväksi jos kaikki menee hyvin. Pentujen sukutaulun löytää täältä https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx…

Venäjänbolonka rintamalla on suunnitteilla Cindylle pentue alkuvuoteen.

31.10.2017

Viime viikonloppuna käväisin naapurimaassamme hakemassa uutta verta kasvatustyöhömme. Meille muutti kaksi ihanaa Venäjänbolonka pentua, Sanni ja Muppe.

Samaan aikaan ryhmä kasvattiemme omistajia matkasi Liettuan Kaunasiin ja tuliaisina heillä olikin kivoja sijoituksia kisasta. Kasvattaja ryhmämme sai molempina päivinä sijoitukset BIS kehässä, ensin viides ja sunnuntaina 3. Serttien ja junnuserttien lisäksi oli ryhmäsijoituksina lauantaina BBn toinen sija ja sunnuntaina sisarensa Cindyn ryhmävoitto.

Myös Suomessa ehti pentumme “Enkeli” eli B. Victorious Vendetta ensi kertaa kehään Lahdessa ollen ROP pentu. Onnea kaikille viikonlopun menestyneille ja iso kiitos kaikille!

23.10.2017

Järkyttävää, viimeksi olen päässyt päivittämään uutisia heinäkuussa!!

Kesän ja syksyn aikana on kasvattimme saaneet hienosti menestystä ja olemme saaneet innostuneeseen näyttelyissä kiertäjien ryhmään uusia ihmisiä mukaan. Syksyn Bounien-päivillä oli mukava tunnelma ja innostuneita harrastajia, niin näyttely-treeneissä kuin muilla harjoituskentilläkin. 

Viimeisimmästä venäjänbolonka pentueesta on jäljellä sydämenmurskaaja Ego. Ego on lupaava nuorimies jolle toivomme turkinhoidosta kiinnostunutta kotia.

Bolognese rintamalla odotamme Millin ja Rafan pentuja syntyväksi marraskuun puoliväliin. Millin vyötärö on jo lupaavasti kadonnut.

21.07.2017

Tänä kesänä olemme käyneet tavallista vähemmän näyttelyissä mutta menestys on ollut sitäkin hienompaa.

Hyvinkäällä kasvattajaryhmämme sai taas sijoituksen, olimme BIS 3 ryhmä. ROPin otti Bounien Quicksilver ja VSP oli Hertta joka on palannut äitiyslomaltaan kehiin. Hyvänä kakkosena Pipsa-pippurimme.


Mahtava päivä kaiken kaikkiaan kun samaan aikaan syntyi 3.polvi omaan kasvattaja sukuumme.

04.07.2017

Heinäkuu on pyörähtänyt huomaamatta käyntiin pentulaatikon asukkeja ihmetellessä.

Venäjänbolonka pentueemme Leo&Helka syntyi sopivasti aamuyöstä 17.6 joten ehdin vielä Kotkan näyttelyyn Tuiskun kanssa. Tuisku nappasikin mukavasti ROPin ja cacibin. Serttiähän ei Tuisku enää saanut ottaa vastaan kun edellisenä viikonloppuna valioitui Lammilla.

R-pentueemme on jo kotiutunut hienosti omiin koteihinsa pikku Pilveä lukuunottamatta. Pilvi odottelee rokotuksensa ja paperinsa kuntoon ennen uuteen kotimaahansa matkustamista.

12.06.2017

Meidän pieni illopillerimme odottaa edelleen sopivaa kotia. Poitsu on nimeltään Bounien View From The Top ja nyt luovutusiässä. Sisarukset muuttivat viime viikon aikana omiin koteihinsa.

Näyttelyrintamalla on reissattu Moletaissa Baltian Voittaja -näyttelyssä, Lestijärvellä ja nyt viimeksi Hämeenlinnassa.

Kotona on ollut niin paljon puuhaa pentujen kanssa että sivujen päivitys on jäänyt vähemmälle. Piakkoin odotamme bolonkapentueen syntymää ja toivomme tietysti kesäisiä ilmoja. 

02.05.2017

U-pentueen tytöistä Daisy ja Lumo on käynyt kokeilemassa pentunäyttelyssä. Daisy testasi Helsingin Messukeskuksessa heti 5 kk täytettyään siipiään ja tuloksena oli ROP-pentu.

Hyvinkään pentunäyttelyssä olikin sitten seurana Lumo-siskokin ja molemmat saivat KPn ja kilpailuluokassa vei voiton jo konkariksi muotoutunut Daisy Lumon ollessa kakkonen. Daisy valittiin taas ROP-pennuksi. Molemmat saivat todella hyvät arvostelut, joten tuosta on hyvä jatkaa näyttelyharjoituksia kunhan hampaat kasvavat neitien suihin. Messukeskuksen “isojen” näyttelyssä Rocky oli ROP ja vei taas sertin Tuiskun nenän alta. Meidän tyttöjen kauneus ei purrut tällä kertaa tuomariin. Erinomaista kyllä saatiin mutta loppusijoitukset ei päätä huimannut. Kasvattajaryhmämme yllätti iloisesti saaden Best In Show 4-sijoituksen.

Bolonkoista pääsi mukaan tällä kertaa Leo, poikansa jäädessä kotiin huilaamaan. Tuloksena ROP-voitto mutta loppukisassa ei venäjän bolonkaa arvostettu. Tuntuu usein ettei tuomareilla ole koko rodusta vielä oikein tietoa, eli rotuyhdistykselle on hommia. 

21.04.2017

Pennut kasvaa hurjaa vauhtia, kohta kolme viikkoa täynnä ja rauhaiselo alkaa pikku hiljaa vaihtumaan toisenlaiseksi elämäksi. Yksi poikapentu etsii näyttelyistä tai ainakin turkinhoidosta kiinnostunuttta kotia.

BB ja Fiina pääsivät Imatralla kokeilemaan kehäkäyttäytymistä ja onneksi en nähnyt miten Fiina oli käyttäytynyt. Bolonkatytöillä tuntuu olevan luonnetta ja itsepäisyyttä vaikka muille jakaa. Kun ei huvita kävely niin ei kävellä! BB esiintyi hienosti ja tuloksena rodun ainoa SA ja siten ROP.

Pipsa ja Tuisku metsästävät nyt 2 vuotta täytettyään viimeisiä serttejä. Toivotaan ettei mene kovin montaa kuukautta, valioluokassa olisi mukavampi esiintyä kuin avoimessa.

Bolonkapentuja on toivottavasti luvassa. Helka on astutettu ja muutaman viikon päästä saadaan tietää onko jotain tulossa.

06.04.2017

Hertta ja Junnu saivat kuusi pentua!! Meidän määrällisesti isoin bolognese pentue syntyi reipasta tahtia ja yllätti meidät iloisesti suuruudellaan. Pennut on hyvin saman näköisiä keskenään ja onneksi on värikoodit laitettu että pienokaiset erottaa toisistaan. Näyttelykoti olisi hakusessa yhdelle pennuista, muille tuntuu koti löytyneen. 

02.04.2017

Kiitos vielä kerran kaikille kasvattiemme omistajille ja kodeille eikä vähiten handleri “tytöille ja pojillemme”. Vuosi 2016 oli aivan huikea ja nyt kunniamaininnat myös Bolognese ryn osalta on jaettu ja meille ropsahti uskomaton määrä ruusukkeita.

Bounien sai kumartaa Vuoden kasvattaja sekä paras näyttelykoira 1 ja 2 tittelit sekä nartuissa että uroksissa Hertan ollessa ylivoimainen voittaja. VSP-uroksissa olikin kovempi kisa kun Tuisku voitti Pyryn vain yhdellä pisteellä.

Nyt jännäämme Hertan synnytystä ja toivomme että kaikki menee hyvin. Millin astutus siirtyi syksyyn joten bolognese pentuja on tulossa tänä vuonna vain nämä nyt syntyvät, ja niille tuntuu löytyneet jo omat kodit, riippuen tietysti syntyvien pentujen sukupuolijakaumasta.

Kevättä kohti mennään…  

08.03.2017

Hiphurraa! ..ja hyvää Naistenpäivää!

Hertta on kantavana! Pentuja on siis aprillipäivän jälkeen odotettavissa ja yhdistelmämme on monen vuoden odottelun tulos.

Viikonlopun talviloma retkemme suuntautui Tornion näyttelyyn ja tuliaisina olikin mahtava Best In Show -kasvattaja tulos. Inna, Bounien Intuition Of Naples, käväisi pitkästä aikaa kehässä saaden ROP tuloksen ja super-junnumme Rockyn, Bounien Quicksilver, oli tyytyminen VSP sijoitukseen. Pipsa ja Tuisku sijoittuivat hienosti toiseksi ja pikkuinen Milli 9kk, aloitti näyttelynsä saaden erinomaisen ja luokkavoiton. 

Iita-lampurimme yllätti meidät täysin arvostelullaan kun tuomari ilmoitti sen olevan uros!! Luulisi tuomareiden koittavan onko uroksilla kivekset tai ainakin kehäsihteerien kertovan että kyseessä on narttuluokka kun tuomari sanelee arvosteluaan. Olen edelleen täysin äimistynyt moisesta toiminnasta!

18.02.2017

Auringon paiste saa kroonisen pentukuumeen nousemaan! Nyt täytyy vaan malttaa mielensä ja jaksaa odottaa pari viikkoa että päästään ultraan ja tiedetään saadaanko Hertan ja Junnun pentuja aprillipäivän tietämissä.

Kevään ja kesän näyttelykalenteria suunnitellessa iskee epätoivo kun olisi niin monta paikkaa mihin olisi kiva mennä mutta lottovoitto olisi suotava saada ennen sitä. Bolonkoista meillä taitaa kiertää vain nuoriso ja bologneseista on vielä auki ryhmämme ennenkuin selviää jääkö Hertta äitiyslomalle.

02.02.2017

Tänään on astutettu huippunarttumme Hertta-bolognese, C.I.B FI EE DK LV RU MVA RKFV LTJV-15 TLNJW-15 LVV-15 RIGAW-15 EUV-16 BENELUXV-16 BEV-16 PMV-16 Bounien Jewel In The Rough ja Venäjän tuontimme, hypokoiraksi koulutettava Junnu, Ellegiua Budd Mike Tyson Junior. Molemmilla tarkastuksessa polvet 0/0 ja silmät terveet. Kivaa odottamista keväälle.

Leo, Zvezdnyi Triumf Dorofey, on saanut toistamiseen Vuoden Bolonka-tittelin ja pikkuinen Maissimme, Bounien Amore Borealis Ariel, Vuoden-16 Juniori tittelin. Maissi oli myös mukana terveystarkastuksissa tuloksella polvet 0/0 ja silmät terveet.

25.01.2017

Viimeinenkin U-tytöistämme muutti uuteen kotiinsa ja Helmi-pentu 4kk, jäi kotiin yksin kiusaamaan Danaa. Tosin tuntuu että Dana nauttii yhtä paljon kuin Helmikin riehumisesta ja juoksemisesta.

Turun näyttelyssä BB ja Cindy esiintyivät ensimmäistä kertaa kehässä ja pentuluokan ROP ja VSP sieltä tuli hienoilla arvosteluilla. Pikku-Rocky, joka on jo 12kk, sai ensimmäisen serttinsä ja oli hienosti ROP. Meillä kaikilla oli oikein mukava näyttelypäivä vaikka aikainen aamuherätys ja iltamyöhään kestänyt reissu estikin aurinkoisesta päivästä nauttimisen.

Lampurimme Iita kävi lonkka, kyynernivel ja polvitutkimuksissa. Tuloksena B/B ja 2x 0/0. Iitan tulokset on riittävän hyvät jalostukseen. Jos silmätkin on vielä kunnossa niin ehkä tulevaisuudessa jonain päivänä meillä pyörii pikku-lampureita. 

13.01.2017

Perjantai ja 13. päivä voi olla myös onnen päivä. Tyttökvartettimme täyttää 8 viikkoa tänään ja on luovutusvalmiina. Tytöistä ensimmäinen, Cara, muutti jo aamusta omaan kotiinsa ja toiset seuraa huomenna perässä.

Pentue on ollut todella tasainen ja olen erittäin tyytyväinen yhdistelmäämme joka on Peltsi-isän ensimmäinen pentue. Tosin Muron ensimmäinenkin pentue oli todella hyvä, siitähän on meidän molemmat juniori Maailman voittajamme.

08.01.2017

Vuosi alkoikin meillä nyt eri merkeissä kun Eveliina meni naimisiin ja vaihtoi nimeä. Onnea Eve ja Niko! Kasvattajana on siis nyt Erja Nieminen ja Eveliina Sinervo, samat vanhat naamat kuitekin..

T-pojat on osittain muuttaneet ja U-tytöt alkavat muuton ensi viikonloppuna.

Laskeudumme muutaman viikon talviuneen ja Turun näyttelyyn heräämme.

Vastaa

%d