Uutiset 2018

Vuonna 2018 osallistumisemme näyttelyissä oli vähäisempää mutta ihmeeksemme sijoituksemme Vuoden Kasvattaja kisassa pääsi silti listoille. Pennutus puuhat ja koirien äitiyslomat välillä sekoittavat suunnitelmia ja näyttelyissä käymisiä. Alta voit lukea vuoden kohokohdat.

01.12.2018

Vanha kuva mutta kertoo paljon. Tyttökoirat on siirtäneet ulkoilun ikkunasta katseluksi ilmojen kylmettyä.

Ryhmämme matkustaa vielä ensi viikonloppuna ulkomaille näyttelyyn 8 koiran voimin ja sitten on Helsingin ja Suomen Voittaja näyttelyt Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna osallistumisemme näyttelyissä on ollut vähäisempää mutta ihmeeksemme sijoituksemme Vuoden Kasvattaja kisassa pääsi silti listoille. Pennutus puuhat ja koirien äitiyslomat välillä sekoittavat suunnitelmia ja näyttelyissä käymisiä.

Mukavaa Joulun odotuksen aikaa!

17.11.2018

Pentulaatikon venäjänbolonka asukit tuli ja meni, samoin vientiin valitsemamme bolognesen pennut. Buddy muutti Englantiin, Tommy Hollantiin ja Pilvi lähti Japaniin. Pilven kohdalla ero olikin mahdottoman vaikeaa kun tytteli kerkesi olemaan meillä niin kauan tiukkojen vientisäännösten vuoksi.

Pilven lähdön lohdutukseksi meille muutti pieni suloinen Gigi, bolognesetyttö, yhteistyönä syntyneestä pentueesta Bolocanis-kennelistä. Gigin isänä on meidän “Junnu”, Suomen ensimmäinen bolognese-hypokoira.

Näyttelyrintamalla on ollut pienempiä ja muutama isompi näyttely. Kasvattimme ovat edustaneet meitä loistavasti, kiitos kaikille handlereille ja omistajille. Isoimmista näyttelyistä Kaivarin Skkyn erikoisnäyttely ja nyt viime viikonloppuna Jyväskylän tuplanäyttelyt parhaiten mielessä. Kaivarin näyttelyssä tuomarina oli ruotsalainen tuomari Carina Johansson joka itse kasvattaa myös bologneseja ja hänen arvostelunsa jonka hän selitti jokaisesta koirasta olikin mukava kuulla. Samat ongelmat koiristamme hän bongasi kuin mitkä tiesimmekin eli kokoa saisi olla vähän lisää.

Jyväskylässä bologneseissa oli Q-sisarusten ilotulitusta kun molemmat päivät menivät Rockyn ROP ja Nitan VSP sijoituksin, nuori Topi oli hyvänä kakkosena ja saa cacibin kun Rocky on jo kansainvälinen muotovalio. Tuiskun oli nyt tyytyminen PU3 sijoitukseen. Dana-mummelille joka esiintyi nyt ensimmäistä kertaa 5,5 vuoteen kehässä tuli ROP veteraani sijoitus ja ensimmäisenä päivänä jopa PN2. Kaikki bologneset mitkä oli Jyväskylässä meillä esillä oli Danan jälkeläisiä jossain polvessa. Venäjänbolonkoissa sähläsin ilmoittautumisissa ja ensimmäisenä päivänä kehässä oli Ines ja Ego. Pikkuinen Ines joka oli ensimmäistä kertaa “oikeassa” kehässä yllätti kaikki ollen ensin ROP ja toisena päivänä VSP. Ego sai molempina päivina sertin ja toisena päivänä ROP oli mamman lellivauva BB. Ensimmäisenä päivänä pyreneittenpaimenkoiramme Töpsykin sai ROP ja NORD sertin. Kun meillä vielä oli mitä ihanin mökki paljuineen ja isäntä joka passasi saunat ja paljut valmiiksi ei voinut olla kuin super tyytyväinen koko viikonloppuun.

Kotiin tultuamme pääsimme astutus hommiin ja nyt toivomme venäjänbolonka pentuetta 8 viikon päähän. Mikäli kaikki pentusuunnitelmat toteutuvat onnistuneesti meillä pyörii myös bolognesen pentuja vuoden vaihteen jälkeen.06.10.2018

Hertan kaunis tyttö “Enkeli” Bounien Victorious Vendetta jatkaa äitinsä jalanjäljissä. Neidillä jo LV LT EE BALT Juniori Muotovalio SIJVoittaja-18 LTJVoittaja-18 EEJVoittaja-18 LVJVoittaja-18 BALTJVoittaja-18 tittelit.

08.09.2018

Niin se taas syksy on tuloillaan. Elämä on selvästi liian kiireistä kun ei ehdi päivittää sivuja eikä nyppiä rikkaruohoja. Piha pukkaa pujoa ym. sitkeää rikkaruohoa jotka kestää ihmeen hyvin koirien menon ja meiningin, niitä ei edes rutikuiva kesä haittaa.

Pentulaatikko on saanut uudet asukkaat kun Nessi synnytti pienet ihanaiset, mustan pojan ja fawn värisen tytön. Molemmille pennuille on kodit. Harmittelen aina meidän bolonkapentueiden pienuutta mutta toivon todellakin että laatu korvaa määrän, nyt ainakin vielä vaikuttaa siltä.

Bolognesepojat X- ja Y-pentueesta on meillä kasvamassa ja odottavat muuttoa uusiin koteihinsa. Suunnitelmissa on pentuvaihdot niin saamme uutta verta Suomen pieneen geeniperimään. Toivottavasti pojat kehittyy toivottuun suuntaan.

14.07.2018

Erittäin kuuma ja kiva Bounien-päivä takana. Olipa mukava nähdä “omia pentuja” jotka ovat kasvaneet kunnon koiriksi, sekä tietysti omistajiaan. Värikirjo oli pääasiassa valkoinen, ruskealla ja mustalla terästettynä.

Kiitos kaikille jotka mahdollistivat kivan päivän!

Saimme myös hienoja uutisia kun Hertta kävi silmätarkastuksessa ja kaikki oli kunnossa. Meille siis mahdollisesti tulee syyspennut.

08.07.2018

Voi tätä onnea!

Kauan odotetut bolognese pentueemme näkivät päivänvalon. Nonni sai 2 poikaa ja tytön ja Pipsa-pippurimme 3 poikaa ja tytön. Kummankin synnytykset sujuivat pientä jumitusta lukuunottamatta hienosti. Pipsa, joka on kolmatta polvea huippusynnyttäjä linjaamme näytti että kyllä se periytyy ja nyt meillä on sitten Pipsan tyttö eli 4.polvi jo kasvamassa pentulaatikossa. Pentueet ovat jotain erityistä meille kun molemmissa on vanhempana O-sisarukset, eli pennut on serkuksia keskenään. Nyt on mielenkiintoista nähdä mitä periytyy ja näyttääkö nassikat samalta.

Niin paljon kun olenkin haaveillut omasta bolognesetytöstä, saan siirtää sitä taas tuonnemmaksi kun pikkutytöillemme on niin hyvät kodit tiedossa kasvattiemme kodeissa. Pojatkin on kaikki varattu ja monelle on pitänyt ilmoittaa ettei pentuja riitä.

Suunnitelmissa meillä on syksyksi/talveksi uusi bolopentue. Meille on suotu mahdollisuus käyttää huippukasvattiamme Herttaa (Bounien Jewel In The Rough) pentujen emäksi. Isäehdokaskin on jo sovittu ja seuraavaksi Hertta suuntaa terveystarkastukseen. Toivotaan että tämä suunnitelma onnistuu.

Bolonka puolella Nessi teki juoksunsa ja on nyt astutettu omalla uroksellamme. Pariskunnalla on jo yksi pentu “Wilde” joka asuu ja vaikuttaa Ruotsissa. Haluan uusia tämän yhdistelmän saadakseni Suomeenkin oman “Wilden” ja mahdollisesti tyttö-“Wilden”. Helkan astutus oli pakko siirtää puolella vuodella aikataulu ongelmien vuoksi.

Näyttelyrintamalla on ollutkin tänä kesänä hiljaisempaa. Ego-junnumme on edustanut hienosti Bounien nimeä ja isänsä BB kävi pokkaamassa ROPn ja sertin kuitaten täten Suomen muotovalion arvon. Loppukesästä mahdollisesti ehdimme muutamaan näyttelyyn pyörähtämään.

Ensi lauantaina vietämme perinteistä Bounien-päivää mukavien aktiviteettien parissa, Olympia hengessä tällä kertaa. Toivotaan ilmaksi pilvipoutaa niin emme läkähdy.

01.06.2018

Järkyttävää kuinka aika menee niin nopeasti. 2 kk sitten ehtinyt viimeksi päivittämään sivuja.

Näyttelyrintamalla koiriamme on käynyt Latviassa, Virossa, Venäjällä ja nyt viimeksi Liettuassa Suomen lisäksi. Tuloksia voi vilkaista Fb/Bounien.

Pentu-uutisia odottaa iso joukko ihmisiä ja bolognesen pentuja onkin luvassa jo Juhannuksena sekä heinäkuun alkupuoliskolla. Vihdoinkin myös Pipsa-pippurimme teki juoksun ja astutuksesta vaikuttaa tulevan myös tulosta. Pipsan veli pääsi myös astutushommiin ja siitä tuloksena onkin Tuiskun ja Nonnin kanssa Juhannuspennut. Nyt onkin tosi mielenkiintoista seurata mitä sisarukset jättää perimäänsä ja kuinka vahvasti kun molemmille tulee pentue.

Bolonkapentuetta pitää vielä odotella kun ensimmäinen juoksu tulikin nyt ihan aikatauluun sopimattomaan rakoon ja astutus siirtyy syksyyn. Vielä kuitenkin toivo elää jos Nessi tekisi juoksun sopivasti ja saisimme myös värikkäitä pentuja.

Vanhaenglanninlammaskoiramme Iitakin on päässyt rouvaikään ja suunnitelmissa onkin myös astuttaa Iita. Terveystarkastukset on tehty ja sulhoista on valikoitunut kaksi mahdollista kandidaattia joista vielä pitää valita se oikea. Ehkä meille tulee tänä vuonna myös lampurin pentuja.

Bella, pyreneittenmastiffimme on alkanut näyttämään vanhuuden merkkejä ja rouva on muuttunut hivenen jäykäksi ja varovaisemmaksi. Täytyy alkuviikosta varata sille aika eläinlääkäriin tutkimuksiin ettei vaan ole mitään kipuja.

02.04.2018

Pääsiäinen vietettiin Team Bounien kanssa perinteisesti Imatralla Saimaa Easter Show näyttelyn merkeissä. Nyt olikin kaksi isoa näyttelyä ja junnu poikamme Milan ja Topi oli ilmoitettu eri päiville ettei poitsut kisaisi turhaan toisiaan vastaan, mikä olikin hyvä juttu.

Ensimmäisenä näyttelypäivänä oli ihka ensimmäistä kertaa kehässä Milan ja handlerinsä Essi. Essi pikakurssitettiin ennen kehää ja tyttö vei koiransa upeasti kehässä saaden PU3 ja sertin. Onnea molemmille!

Toisena näyttelypäivänä Topi pääsi yllättämään vanhemmat valiouroksemme Lotan huippu handlauksessa ollen ROP. Olemme niin tyytyväisiä V-pentueeseemme, sanonta että “hyvää ei odota liian kauaa” pitää täydellisesti tässä pentueessa paikkansa. Onneksi jaksoimme odottaa ja odottaa, Hertan ja Junnun pentue on juuri sitä mitä toivoimmekin.

Täytyy toivoa että joskus tuleva Pipsan pentue on yhtä hieno kun sitäkin on nyt odotettu ja odotettu kuin kuuta nousevaa..

Kokonaisuutena pääsiäisen näyttely oli meille upeaa ilotulitusta. Bologneseissa perjantaina ROP oli Tuisku ja VSP Daisy. Lauantaina ROP oli siis Topi ja VSP taas Daisy saaden nyt myös Cacibin. Venäjänbolonkoissa molempina päivinä BB oli ROP.

Kasvattajaryhmämme esiintyi hienosti ollen ensin 6 parhaan joukossa ja seuraavana päivänä Best In Show 2 kasvattajaryhmä!!

26.03.2018

Käväisimme Tallinnassa ja mukanamme oli Rocky, Bounien Quicksilver, hakemassa serttiä ja siitä tulikin Viron ja Baltian muotovalio ja ROP. Pikkuinen Pilvi oli mukana hakemassa kokemusta ja se olikin aivan järkyttynyt ensin laivamatkasta ja sitten isosta kaikuvasta näyttelypaikasta. Pilvi kuitenkin sai EHn loistavalla arvostelulla, maininnalla että tarvitsee itseluottamusta. No, tästä on hyvä jatkaa..

Sillä välin kun Tallinnassa alkanut vatsatauti esti meitä osallistumasta näyttelyyn Lahdessa, Team Bounien hoiti hommat hienosti puolestamme.

Venäjänbolonkoissa Bounien Devil Wears Prada, kotoisasti Kismet, nappasi juuri 9kk täytettyään hienosti ROP tittelin itselleen ja sai ensimmäisen serttinsä.

Venäjänbolonkoja tuntuu olevan nykyään säännöllisesti kehissä enemmän kuin bologneseja, nytkin 9kpl.

Pikkuinen Egomme, Bounien Enormous Ego Of a Musketeer, pääsi taas harjoittelemaan pentuluokassa ja tuloksena hienosti VSP-pentu.

Bologneseissa vireessä oleva Tuiskumme nappasi taas ROPin ja junnuiässä oleva Daisy sai VSPn ja cacibin ja sertin kun olimme ilmoittaneet sen nuortenluokkaan.

Ryhmämme oli myös ROP kasvattaja mutta sijoittumisia ei tällä kertaa tullut…

Niin se vaan on ettei koskaan liikaa kiitä ryhmäämme, tässä se taas nähtiin, ryhmähenkemme on kultaakin kalliimpaa!

Kiitos kaikille, ootte huippuja!!

20.03.2018

Venäjänbolonka perheemme on kasvanut pikkuisella mustalla Ines tyttösella joka jäi kotiin Cindyn pentueesta ja vaalealla Malvalla joka muutti meille kodinvaihtajana Saksasta. Malva on syntyjään venäläinen mutta kerkesi asua Saksassa pentuajasta aikuiseksi. Malvalla on nyt edessään suomenkielen opiskelua ja turkin kasvatusta. Viikko on vierähtänyt ja päivä päivältä meillä menee paremmin. Tytteli on jo kotiutunut hienosti.

Bologneseissa odottelemme edelleen Pipsan juoksua. Meikäläiseltä menee nyt kyllä hermot täydellisesti kun tuntuu että joka puolella syntyy pentuja tai niiden syntymää odotetaan innolla, mutta ei vaan meillä.

Perinteiseksi jo muodostunut vuotuinen talviretkemme suuntautui tällä kertaa Enoon. Mukanamme oli 4 bolognesea ja 2 bolonkaa. Kummassakin rodussa saimme ROPin, bolonkoissa myös ROP pennun, Egon saadessa hurjan hienon arvostelun ja ollen super lupaava pentu. Bologneseissa VSP ja sertti tuli Daisylle, B. Undercover Angel. Päivän päätti Leon short-listaus kuuden parhaan joukkoon sekä BIS1 sijoitus kasvattaja ryhmällemme. Täytyy taas kiitellä ryhmämme ihmisiä jotka jaksavat pitää lemmikkinsä näyttelyturkkisena sekä kuljettaa koiriaan ympäri Suomen maata.

06.03.2018

Team Bounien pyörähti Liettuan Voittajassa. Tuliaisina kotiin oli bologneseista Voittajat-18 sekä junioreista että aikuisista, samoin myös valiot kaikille. Meillä oli kaksi sisarusparia mukana, vanhemmat Q-sisarukset sekä junioriluokkaamme olevat V-sisarukset. Nuoremmat pärjäsivät hienosti jopa valioitamme vastaan. Loppukisoissa sekä Rocky että kasvattajaryhmämme shortlistattiin, kasvis jopa joka päivä.

Venäjänbolonkoja edusti isä-poika pari. Pikkuinen Ego kilpaili pentuluokassa ollen joka päivä ROP-pentu. Isänsä BB esiintyi vain yhtenä päivänä ollen ROP ja Liettuan Voittaja ja viimeistellen muotovalion arvonsa Liettuasta.

Suurimpia sydämentykytyksiä aiheutti pyrtsimme Töpsy, jota kukaan meistä ei ollut esittänyt aikaisemmin. Pientä hyppelyä lukuunottamatta kaikki kuitenkin meni ilmeisesti ihan hyvin kun Töpsykin sai Voittaja-18 tittelin nimensä eteen kovassa seurassa. Töpsyllä on nyt 31 titteliä joista hienoimmat on tietysti ne Maailman Voittajat.

22.02.2018

Ihana talven aurinko. Pakkasta voisi olla hivenen vähemmän niin pikkukoirien tassuja ei palelisi niin nopeasti. Meillä koirat ei siis käytä pukuja eikä tossuja vaan ulkoillaan sen mukaan kuin kelit sallivat.

Venäjänbolonka pennut kasvavat ja ovat villiintyneet sopivasti niinkuin ikään kuuluukin. Cindy emo on jo kyllästynyt jälkikasvuunsa ja Dana-täti on päässyt hoitamaan riiviöitä. Dana on kuin partiopoika, aina valmis, kun on pentujen hoidosta kyse.

Bolognese Pipsan juoksun alkamista odotamme yhä. Pipsa on nyt pistänyt suunnitelmamme ihan uuteen järjestykseen eikä taida päästä pentulaatikosta koko kesänä kehiin. Täytyy vain toivoa että tässä tapauksessa “hyvää ei odota liian kauaa” pitää paikkansa. Pentuja on siis tulossa, joskus…

Näyttelykautemme pyörähti bolognesejen osalta käyntiin Turusta Daisyn, B. Undercover Angel, saadessa 14 kk ikäisenä luokkavoiton, sertin ja PN3 sijoituksen heti valioiden perään. Parkanossa ROPin nappasi ja valioitui pikkuinen Nitamme, B. Queen Bee. Veljensä joka myös hakee viimeistä serttiä joutui tyytymään paljaaseen ERIin liian hoikan olemuksensa vuoksi. Millähän saisi nuo pojan klopit syömään juoksujen aikana? Kasvattajaryhmämme esiintyi ihka uudella kokoonpanolla ollen BIS 3.

Venäjänbolonka Vili, B. Direct Action, 8kk oli Lahden pentunäyttelyssä ROP-pentu. Vilin upea black and tan väritys ja pään malli saa sydämeni sulamaan aina uudestaan ja uudestaan. Onnea Vili ja kotijoukot!

17.01.2018

Vuosi on pyörähtänyt hienosti käyntiin.

Pikkuinen bolognese tyttömme “Enkeli”, Bounien Victorious Vendetta, lähti Slovenian Voittajaan juuri 9kk täytettyään ja kotiin tuomisina olikin hienosti Slovenian Juniori Voittaja titteli ja Slovenian Juniori muotovalioon oikeuttava sertti. Onnea Enkelille ja kotiväelleen hienosti menneestä reissusta.

Pentulaatikolle saatiin kaksi pikkutyttöä tuhisemaan kun “Cindy”, Lt Jmva RigaJW-17 Bounien Catching Fire, synnytti keisarinleikkauksella mustan ja ruskean pikkuisen venäjänbolonka prinsessan. Isänä prinsessoilla on musta upea “Risto”, Lt Jmva He JW-16 JV-16 LtJV-17 Tsvet Hibin Rozmarin. Pennuille on jo kodit valmiina.

Näyttelyrintamalla Suomen näyttelyt pyörähti käyntiin pentunäyttelyn merkeissä kun venäjänbolonkat “Ego”, Bounien Enormous Ego of a Musketeer, 5kk ja “Kismet”, Bounien Devil Wears Prada, 7kk, edustivat kenneliämme Kaapelitehtaalla. Eikä huonosti edustaneetkaan kun Kismet nappasi ROP ruusukkeen ja Ego VSPn.

Edelleen odotamme Pipsan juoksun alkua että kevääksi suunnitellut bolognese pennut saisivat alkunsa. Pipsa tuntuu pitävän meitä jännityksessä.

Vastaa

%d