“Suora” sijoituksista!

Tammikuun talviretki suoritettiin kepon toiveesta matkana etelään. Etelään, no Latviaan kuitenkin, kun aikataulu oli aika tiukka. Meillä oli mukana vain 7 koiraa normaalin 10 sijasta ja retki tuntuikin ihmeen rentouttavalta. Bologneseissa mukaan lähti sisarukset Usva ja Yoda hakemaan serttejä myöhempään käyttöön sekä “isosisko” Lumo täydennykseksi vaikkei mitään Latviasta enää voikaan ottaa vastaan. Venäjänbolonkat oli syy lähtöömme, kun Ines täytti 2 vuotta ja tarve oli saada sille sertti ja valionarvo ennen äitiyslomaa. Tuleva isukki Fabio otettiin mukaan miesseuraksi. Ryhmäämme täydensi Ässä-pommi ja valkoinen ihanuus japaninpystykorva Bondy.


Retkemme ylitti kaikki odotuksemme tuhannesti. Saatujen serttien lisäksi ensimmäisenä päivä Yoda sijoittui 9 ryhmässä kolmanneksi ja Ines otti voiton omassa ryhmässään. Kasviksemme sai sijoituksen BIS2! Toisena päivänä Ines uusi ryhmäsijoituksensa venäläisellä tuomarilla ja Bondy sijoittui omassa kovassa ryhmässään pallille 4 ja bolo kasviksemme sijoitus oli 5. Kyllä riemua riitti kun tajusimme että saimme koko suoran sijoituksia vaikka sija viisi meitä huvittikin. Ines valioitui tällä sertillään Latvian, Suomen, Ruotsin ja Tanskan valioksi ja jäi nyt äitiyslomalle.

Sillä välillä kun me matkailimme niin kotona syntyi bolognese pentue. Helmi synnytti nopeaan tahtiin 4 tyttöä ja pojan. Pennut on nyt 2 viikkoa ja kohta pikkuisten tulevat kodit saavat postia. Nessin pentue syntyi sitten viikon päästä ja 2 ihanaa pientä tyttöä ilmeistyi maailmaan. Ikävä kyllä toinen tytöistä ei jaksanut ponnisteluistamme ja tukitoimista huolimatta jatkaa elämää. Tämä oli meille ensimmäinen elävänä syntynyt pentu joka ei jäänyt henkiin ja se tuntuu vieläkin aika kovalta palalta kun kaikkensa yrittää ja mikään ei auta. Onneksi Nessi nyt hoivaa pientä kullanväristä pentuaan joka sai jo nimen Nuppu.
Ensimmäinen menettämämme koira oli Rocky onnettomuudessa, sitten Bella kohtutulehdukseen ja josko tämä pikkuinen oli nyt se kolmas.

Lahden näyttelyssä esiintyi ensimmäisen kerran lampurikasvattimme. Penni, Bounien Expecto Patronum, sai hienosti pentuluokan ROPin. Tammikuun Turun näyttelyssä pyörähti bolognese sisarukset ottaen ensimmäiset cacibit juuri 18kk täytettyään Yodan ollessa ROP ja Usvan VSP.
Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä venäjänbolonka pennut oli ilmoitettu lauantaille ja pikkuinen Mandy, juuri 5kk täyttänyt saikin vanhempiensa edestä ROP pennun tittelin. 7kk vanhat sisarukset Maya, Niilo ja Zelda saivat kaikki kunniapalkinnot ja kasviksemme oli ROP. Pentujen näyttelyt on kyllä niin huvittavan kauhistuttavia. Nytkin joku ei kulkenut tai kulki syöksähtämällä, hännät hävisi ja niitä sai houkutella esiin kun kaikki oli niin jännittävää ja uutta että pelotti. Kaikki harjoittelu tuntui valuvan pennuista unholaan mutta me selvisimme lauantaista ja sunnuntaina saimme pyhittää huilaamiseen.

Nyt olemme saaneet vieraaksemme Rafan ja Daisyn ja odotamme mikäli näiden kahden välillä rakkaus alkaa kukoistamaan. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan niin saamme bolognesepentuja huhtikuulle.

Vastaa

%d