Kevät ja loppu talvi on ollut aika moista hulinaa. Pentuja on ollut talo pullollaan ja elämä on muutenkin muutosten kourissa. Meillä on muutto edessä ja pakkailut on aloitettu hyvissä ajoin. Vaikka asia on ollut tiedossa jo pidempään niin silti sitä tuntuu että loppua kohti vaan kaikki jää ja stressi lisääntyy.

Mussukan kloonaamat pojat

Mussukka ja Nova sai ihanat black and tan pennut, 3 pikku mussukkaa, isänsä kopioita. No pakkohan oli sitten jättää yksi, Kingi, itselle sijoitukseen ja onneksemme se pääsi asumaan veljenpoikansa Egon kaveriksi. Toivottavasti näemme Kingin myös näyttelykehissä tulevaisuudessa. Egohan kruunattiin nyt Venäjänbolonkat ryn vuosikokouksessa Vuoden 2020 näyttelyissä menestyneimmäksi venäjänbolonkaksi. Onnea Nea ja Ego, olette huippu pari.
Bolognese ry ei olekaan pitänyt vuosikokousta ollenkaan vaikka aikakin on jo kulunut umpeen niin ehkemme saa ollenkaan tietää Vuoden 2020 näyttelykoiraa tänä vuonna.

Meillä oli ilo ja onni käyttää omaa kasvattiamme jalostukseen ennenkuin se kastroitiin ja ihanaisen Niilon ensimmäinen ja ainoa pentue näki päivänvalon maaliskuun alussa. Äitinä käytimme Ruotsin tuontiamme Adelea. Adele pyöräytti nopeasti ja helposti 2 tyttöä ja 2 poikaa, kolmannen polven omia kasvatteja. Kaikki pennut ovat hyvin tasaisia ja mielestämme sopusuhtaisia ja kauniita.
Bologneseissa olikin sitten ikävämpi pentue kun kaunis Lili odotti vai yhtä pentua ja se syntyi kuolleena. Lilin sijoitussopimus purkautui tällä pentueella ja kasvattajan kannalta pahimmalla mahdollisimmalla tavalla. Tästä linjasta ei sitten saatu jatkoa.

Olenkin joutunut miettimään ikä asiaa sekä nyt Lilin kohdalla että aiemmin Hillan pentueen syntyessä vuosi sitten. Paljon kritisoidaan nartun käyttämistä “liian” nuorena eli noin kaksi vuotiaana. Meillä yleensä synnytykset on sujuneet erittäin hyvin ja emot olleet noin 2-3 vuotiaita ensimmäisen pentueen saadessaan. Hillakin sai ensimmäisen pentueensa ollessaan n. 3 vuotias ja synnytys sujui hienosti. Toisen pentueen kohdalla ikää oli jo reilusti 7 vuotta ja vauhti hiipui synnytyksessä niin että jouduimme turvautumaan leikkaukseen pelastaaksemme pennut. Emon vaistot ei olleet kadonneet mihinkään ja hoito sekä maidontulo oli hyvää. Lili oli nyt alle neljä vuotias saadesaan ensimmäistä pentuettaan. Pentuja olisi ollut vain yksi vaikka astutus sujui oikeaan aikaan ja hyvin sekä linja on ollut tavallisesti hedelmällistä mutta synnytys sujui nihkeästi vaikka pentu ei ollut mitenkään suhteettoman iso emon kokooon nähden. Istukka oli irronnut synnytyksen pitkittyessä ja pentu syntyi kuolleena. Onneksi kaikki meni hyvin emon kannalta eikä leikkausta tarvittu. Kuitenkin pistää miettimään että onko ikä tehnyt tehtävänsä!

Niilon ensimmäiset ja ainoat pennut

Meillä on onni saada käyttää omaa kasvattiamme Fanni-bolognesea myös jalostukseen ja odotamme jännittyneenä mitä parin viikon päästä maailmaan putkahtaa. Fannin toinen veli muutti jo pentuna Englantiin ja sen jälkeläisistä on kuoriutunut hienoja bologneseja.
Kasvattajana on kiitollinen mahdollisuudesta joka suodaan omistajien puolelta ja kauhuissaan tiedostaessaan luottamukseen sisältyvät vastuut. Nyt vaan sormet ja varpaat pystyyn että saamme hienoja pieniä bologneseja pentulaatikkoon tuhisemaan.
Fanni pentuineen muuttaakin sitten mukanamme näillä näkymin mökille kesäksi ellei uutta kotia löydy ennen sitä.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: