+

Jättipotti SKKY:n erikoisnäyttelyssä

Vuotuinen Suomen kääpiökoirien yhdistyksen erikoisnäyttely 25.08.19 Kaivopuistossa osui kauniiseen ja aurinkoiseen päivään monen vuoden sateisien näyttelyiden jälkeen. Meidän ryhmällemme tuntui aurinko kerrassaaan porottavan täydeltä terältä niin huikeaa oli koiriemme menestys.

Heti aamutuimaan oli bologneset kehässä ja joka luokassa missä kasvattimme esiintyi tuli luokkavoitto. Uroksissa voiton nappasi Rocky, Bounien Quicksilver, ja saman perheen nuori uros Yoda, Bounien You Always Make Me Smile, sijoittui upeasti parasuroskisassa kakkoseksi jättäen taakseen kansainväliset valiot ja maailmanvoittajat! Tuiskun, Bounien One In The Eye, oli tyytyminen valiokilpailuluokan 2. sijoitukseen.

Voittajan on helppo hymyillä. Parhaat urokset Rocky ja Yoda

Narttuja olikin kisaan ilmoitettu enemmän ja kovassa parasnarttu taistossa voiton vei kasvattimme Daisy, Bounien Undercover Angel ja kakkoseksi sijoittui Pipsa, Bounien Odds Ever In Favor. Kolmanneksi kiilasi Daisyn ”pikkusisko” Fanni, Bounien Xanadus Magic Maker, samasta perheestä ja nelosena veteraanimme ikinuori Dana-mummo, Bicia´s Keep On Showing.

Omistaja JunnuROP- ja ROP-koiransa kanssa

Juniorimme kilpailivat paras juniori kisassa Fannin voittaessa Yodan. Pikku-Usvan, Bounien You Are The One That I Want, ollessa hyvä kakkonen junnuluokan nartuissa. Valiokilpailuluokassa kolmanneksi sijoittui Lumo, Bounien Ultimate Gift. Kilpailuhenkisenä ihmisinä vähän ”harmittelimme” että omat koirat eivät voittaneet, mutta onneksi venäjänbolonkoissa pääsimme sentään ROP-pallille.

Venäjänbolonkoissa olimme ilmoittaneet vain kaksi koiraa kisaan miettien handleri- ja aikapulaa. Uroksissa esiintyi juuri vuoden täyttänyt komistuksemme Fabio, Tverskaya Legenda Nastoyaschiy Frant, sijoittuen hienosti parasuros 1 ja saaden sertin. Nartuissa kilpaili jo valioluokkaan siirtynyt 1.5 vuotias Ines, Bounien Femme Fatale. Ineksen voittaessa parasnarttu kisan kilpailuun jäikin vain meidän omat koirat. Ines tavalleen uskollisena hurmasi tuomarin ja vei voiton ROP-kisassa.

Venäjänbolonkat Ines ja Fabio handlereineen

Loppukilpailuissa esiintyi Suomessa ensimmäistä kertaa bolognese jalostusryhmä Muron, Bounien Gone With The Wind, johtaessa jälkeläisiään. Upean päivän kruunasi ryhmämme sijoittuminen kovatasoisessa joukossa Best In Show jälkeläiskisassa toiseksi!!

+

Kesän pentu- ja näyttelykuulumisia

Näyttelyissä on käyty kesän aikana muutaman kerran koko porukalla ja loistavin tuloksin. Myöskin yksittäiset koirat ovat edustaneet nimeämme jatkuvasti huipputuloksin.

Tuusulassa missä satoi kaatamalla ROP oli Tuisku ja sijoittui ryhmässä italialaisen tuomarin Pietro Paolo Condo hehkuttaessa koiraa ja pyytäen tulemaan rodun kotimaahan näytille. Siskonsa Pipsa ei suostunut olemaan huonompi vaan toisti esityksen hurjassa kuumuudessa Espoon näyttelyssä. Meidän O-pentue on jatkanut hyvää menestystään alkaen pentuluokista, juniori maailman voittajista aina nyt aikuisiksi. Molempien lapset kisaavat nyt junnuissa ottaen vuorotellen serttejä toistensa nenän alta. Nuorissa on tulevaisuutemme!

Samaisissa näyttelyissä myös Kennel Bounien sijoittui BIS kehässä hienosti. Saamme olla onnekkaita kun kasvattimme ovat pärjänneet niin hienosti ja omistajansa jaksavat innostua tästä ”hullujen” harrastuksesta. Suuri kiitos handlereillemme jotka jaksavat sateesta tai kuumuudesta huolimatta jäädä kanssamme kehiin.

Meidän lampurin pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa ja yksi tytteli meni sijoitukseen. Haluamme varmistaa että meillä on mahdollisuus käyttää näitä hyviä ja elinvoimaisia geenejä jatkossakin rodun hyväksi. Toivomme onnea kaikille Iitan ipanoille uusissa kodeissaan!

Tällä hetkellä pentulaatikkossa pyörii 4 viikkoiset venäjänbolonka pennut. Pennut, 2 poikaa ja 4 tyttöä, on tietysti taas maailman suloisimpia.

Mikäli hyvin on käynyt saamme vielä nauttia uusista bolonkan pennuista loppukesän ja syksyn kynnyksellä. Ihana Fiinamme on astutettu Fidelillä ja Cindy Untolla.

Bolognese-pentujen osalta tulee harmaita hiuksia. Nyt on jo yli vuosi edellisestä pentueesta ja haluaisimme niin innolla pallutella pumpulipentuja. Vielä ei ole mitään luvassa mutta toiveissa sitäkin enemmän.

+

Kesän alku

Yli kaksi kuukautta on pyörähtänyt edellisestä päivityksestä, uskomatonta kuinka aika kiitää..

Bolognesepentuja ei jostain syystä nyt ole meille suotu. Nyt taas toiveissa pentue kun Hilla aloitti juoksunsa. Terveystarkastus molempien osapuolten silmille on ensiviikolla ja se ratkaisee kuinka asian jatkon käy.

Venäjänbolonkoissa on tapahtunut kaikenlaista kun BB muutti sijoituskotiin ja lopetti näillä näkymin ainakin toistaiseksi näyttelyuransa. Ihana Fabio, joka on muutaman kennelin yhteisomistuksessa, muutti meille Venäjältä ja on nyt käynyt kahden maan näyttelyissä ollen nyt jo Lv sekä Lt juniori muotovalio ja Lv JVoittaja-19. Ines käväisi myös ulkomailla Team Bounienin kansaa Ruotsissa ja kotiin tuomisina neidillä oli Ruotsin Juniori Voittaja 19-titteli sekä sertti myöhempää käyttöä varten. Pentulaatikon H-pennut on muuttaneet omiin koteihinsa ja I-pennut syntyivät tänään.

Kaikkein suurimman mullistuksen elämässämme on saanut aikaan Iitan ja Harryn Magic-lampuripentue. 9 aivan super suloista ja touhukasta pentua pisti ensin sekaisin Eveliinan kodin kun syntyivät siellä ja juhannuksena ne muuttivat meille Nummelaan. Ei sitä muistanutkaan kuinka erilaisia on ison koiran pennut ja kehitys. Pentueen vanhemmat on geenitestattu tai perimä tiedetty ja muutenkin on pentueella kaikki hienosti. Nassikat kasvaa ja kaunistuu joka päivä. Meillä pikkuisetkin tottuu eri kokoisiin kavereihin ja sosialistuu vierailevista ihmisistä. Vielä olisi tyttö ja pari poikaa vailla omaa kotia. Näistä pennuista on vaikka mihin!

+

Lampurin pentuja luvassa

Hiphurraa! Meidän Iita on tiine ja kohta meillä toivottavasti pyörii pikku-Iitoja ja pikku-Harryja.

Vanhaenglanninlammaskoira pentue, toiveiden täyttymys. Kuvassa Iita on vielä nuori tyttö, nyt rouvaikäisenä yli 4 vuotias.

Silmätarkastuksessa käväisi bolognese kaunottaret Enkeli ja Daisy joilla kaikki oli kunnossa ja nyt odotellaan juoksujen alkua ja neidit astutetaan. Edelliset bolopennut meille syntyi viime kesänä niin nyt peukut pystyyn että suunnitelmat onnistuu.

R.I.P Rocky

Emme unohda sinua koskaan Rocky!

Hyviä ja huonoja uutisia!

Meidän venäjänbolonka H-pentue syntyi 12.4.19 2 black and tan ja 2 brown and tan väristä palleroa, 3 tyttöä ja poika, putkahti tunnin sisällä maailmaan ja äiti Helka hoitaa niitä antaumuksella.

Tallinnan Voittaja 19-näyttelyssä viikonloppuna menestys oli hienoa ja juuri 9kk täyttäneet Y-juniorimme saivat Juniori Voittaja-tittelit, V-pentueen 2vuotta täyttänyt Enkeli valioitui Viroon, Suomeen ja Sloveniaan sekä Dana-mummelimme sai tuomarilta suuret aplodit ja Veteraani Voittaja-tittelin. Roppi-koneemme Rocky II nappasi ROPn ja Tallinnan Voittaja-19 tittelin. Edellisenä päivänä Milan, samasta pentueesta Enkelin kanssa, valioitui Suomessa ollen ROP Kiteellä.

Koiraperheemme koki ikävän menetyksen vanhimman bolognesemme Rocky I menehtyessä auto-onnettomuudessa. Jotenkin musertava ajatus että Rocky joka rakasti autoja ja matkustamista niissä yli kaiken menehtyi rakastamansa kulkupelin uhrina.

Nyt jännittää…

Huomenna on Helkan tiineysröntgen ja saamme kurkattua tulevaisuuteen. Saako Helka ja Unto ihania pentuja ja kuinka monta. Toivottavasti huono pentu onnemme ei enää jatku.

Vanhaenglanninlammaskoira Iita sai mies seuraa ihanasta Harrysta ja toiveissamme elää nyt lampuripennut. Vielä on odotettava 3 viikkoa ennenkuin näemme onko vierailu tuottanut tulosta. Nyt elämme peukut ja varpaat ylhäällä.

Näyttelyrintamalla on ollut varsinaista ilotulitusta. Ensimmäisen kerran tänä vuonna esitetty bolognese -kasvattaja-ryhmämme sijoittui upeasti Turun Kansainvälisessä näyttelyssä BIS 4. Samassa näyttelyssä valioitui Daisy, U-pentueemme järjestyksessä toinen tyttö ollen VSP ja juuri 9kk vanha X-pentueemme Fanni voitti paras narttu kisassa kaksi kansainvälistä valiota!! ROP oli Rocky, varsinainen roppi-kone.

Y-pentueemme parivaljakko lopetti pentuaikansa Lahden Kansainvälisessä näyttelyssä ollen ROP ja VSP pennut upeilla arvosteluilla. Aikuisten ROP oli Topi (kuvassa), harvemmin kehissä pyörähtävä komistus, saaden myös sertin ja cacibin. Topi oli näyttelypäivänä muutamaa päivää vaille 2 vuotta että vielä ei valion arvo tipahtanut mutta ehkäpä seuraavan kerran. U-pentueen Lumo oli VSP ja sai cacibin muttei aika vielä riitä C.I.B anomukseen.

Venäjänbolonkoissa Ego on napsinut serttejä ja ROPpeja niin ettei muille tunnu jäävän mitään. Pikku-Ineksemme oli Lahdessa VSP upealla arvostelulla ja ei enää ole pieni vaan kohta nuortenluokassa.

Voi mikä murheen päivä

Hertta kävi tänään tiineysröntgenissä ja pahat epäilyksemme kävivät toteen. Meille ei tulekaan nyt bolognesen pentuja. Ilmeisesti se on ollut valeraskaana ja kun tulimme Liettuan näyttelymatkalta kotiin niin sen vatsa oli kadonnut kokonaan.

Liettuan reissu olikin erittäin antoisa ja kotiin tuomisina oli 7 uutta Liettuan Voittaja titteliä sekä 5 uutta valion arvoa joista yksi Nitan, Bounien Queen Bee, uusi CIB arvo joka odottaa nyt vielä vahvistamista. Liettuan keväinen ilma sai jo luulemaan että kevät on täällä kotonakin mutta nytkin tulee lunta taivaan täydeltä.

Edellisenä viikonloppuna venäjänbolonkamme Kismet ja Ines matkasivat Valko-Venäjällä ja tuomisina sieltä oli Valko-Venäjän valio ja juniori valion arvot sekä Latvian vastaavat kun tytöillä oli jo odottamassa sertit Latvian reissulta.

Kevättä odotellessa..

Hertta kasvattaa masua ja pentuja on luvassa loppukuusta!! Ihanaa!! Pennun kyselijöitä on kuitenkin niin paljon ettei uusia halukkaita voi tähän pentueeseen ottaa, nytkin on jo ylitarjontaa kodeista.

Helkakin on astutettu Untolla ja odotan innolla josko tämäkin tuottaisi tulosta. Bolonkoissa on se ihanuus että koskaan ei tiedä mitä värejä syntyy. Nythän molemmat vanhemmat on black and tan värisiä.

Lumon retki Tallinnan näyttelyyn tuotti tulosta. 2x ROP ja sertti sekä cacib. Uusi Ee Mva sekä samalla Baltian muotovalio sekä Suomen Muotovalio. Onnea uusille titteleille!

Kevään näyttelytkin alkaa pikkuhiljaa pyörimään ja maaliskuussa rupeaman aloittaa ulkomaat! Peukkuja pidetään kaikille osallistujille!

Viikonlopun Kaapelin pentunäyttely oli kasvattajan unelmaa..

Bologneseissa Y-pentueen Yoda esiintyi hienosti ja nappasi itselleen ROP sijoituksen ja siskonsa Usva oli VSP. Kova kisa parhaasta nartusta käytiin Usvan ja serkkunsa Fannin, X-pentueesta, kanssa.

Venäjänbolonkoissa esiintyi juuri 5kk täyttänyt hurmurimme Bono. Pienen väsyttämisen jälkeen herra käveli esimerkillisesti ja nappasi itselleen ROP sijoituksen. Pojalla on tulossa mahtava turkki mutta onneksi omistajansa selvästi on paneutunut kampaamiseen. VSP sijoituksen sai pieni sievä tyttönen joka on aivan isänsä, meidän BBn, näköinen. Loppukisoihin ei pennut jääneet, liian pitkä päivä olisi pikkuisille tullut.

Kotona Hertta on selvästi pentumahan kasvatus puuhissa. 4 viikkoa astutuksesta tulee vasta maanantaina ja minusta vatsa on jo selvästi havaittavissa, vai kuvittelenko vaan..

Milli-bolognese jonka piti tehdä juoksu joulukuussa ei saa sitä aikaiseksi joten pennutus suunnitelmia on vähän muuteltu. Tehköön juoksunsa rauhassa milloin haluaa, astutetaan joskus tulevaisuudessa.

Venäjänbolonka Helka kuitenkin alkoi juoksunsa, myöhässä sekin, ja viikonloppuna matkamme suuntautuu sulhasen luo. Helkan astutustahan siirrettiin aikataulu ongelmien vuoksi puolella vuodella ja nyt kaikki peukut pystyyn että suunnitelmat toteutuu..

Pahimpaan pentukuumeeseen sain ystäväni venäjänbolonka ”Maissin” tänne odottamaan synnytystään, ehkä jo viikonloppuna saamme tuhisijoita pentulaatikkoon!

Hyvää alkanutta vuotta!

Ihanien talvipäivien ohjelmassa on ollut ulkoilua ja lumileikkejä. Onneksi pakkanen meni pyllylleen ja ulkoilua on voinut harrastaa.

Heti vuodenvaihteen jälkeen iskee krooninen pentukuume päälle ja koska meille ei nyt juuri pentuja ole suotu, saan onneksi hoidettavaksi kasvattimme pentueen joka syntyy lähiaikoina. Mikäli onni suosii niin meillekin saadaan pentueet kummastakin rodusta. Hertta, Bounien Jewel In The Rough, on astutettu ja Helka, Ilari-Cvet Vinny Vrch aloittelee juoksujaan. Nyt elämme peukut pystyssä!

Talven ja kevään näyttelykalenterikin alkaa selviämään pikkuhiljaa. Ensi sunnuntaina esiin marssii Kaapelitehtaalla 3 bolognesepentua ja 1 venäjänbolonka sekä Parkanossa esiintyy aikuisia molemmista roduista.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

Matkamme Latvian Liepajaan onnistui yli odotusten. Mukanamme oli 4 venäjänbolonkaa ja 4 bolognesea, vauvasta mummeliin. Kaikki juniorimme sai juniori sertit ja vanhemmat normi sertit ja Dana mummeli veteraani sertin. Loppu kisoissa Dana shortlistattiin suuressa veteraaniryhmässä ja Nita sijoittui viidenneksi 9. ryhmässä ja Ego sijoittui ryhmässä kaksi kertaa kakkoseksi. Venäjänbolonka kasvattajaryhmämme myös sijoitettiin ryhmässä kolmanneksi. Kotiin tuomisina siis Nitan Lv ja Balt valio, BBn Lv valio ja Egon LvJ valio sekä muilla sertit odottamaan käyttöä. Pikkuinen Usva-babykin jaksoi koko reissun tosi hienosti ja sai hyvää harjoitusta. Kummipoikakin jaksoi meitä hurumummoja ja lupautui muulloinkin lähtemään mukaan. Hänestä olikin valtavasti apua kun aikataulu oli tosi tiukka ja kehät menivät päällekkäin ja lomittain.

Joulukuun puolivälissä olikin tämän vuoden viimeinen näyttelyrutistus Helsingin Messukeskuksessa. Bologneseilla oli kumpanakin päivänä italialainen tuomari. Molempina päivinä sijoituksemme olivat hyvät vaikka uroksissa voiton veikin Y-pentueemme isä Aquavit Piece of Puzzle. Onnea Pussen kotiväelle ja kasvattajalle! Nartuissa Voittaja´18 tittelin nappasi Pipsa, Y-pentueemme äitiyslomalta kehiin palannut kaunotar. Veteraaneissa koimme ihanan yllätyksen kun tittelien lisäksi Dana sekä Jedi saivat sijoitukset Pn2&3 ja Pu3&2, vanhoissa on potentiaalia edelleen, ja mikä into esiintyä. Molempina päivinä kasvattajaryhmämme oli ROP-kasvattaja ja sunnuntain tuomari Marco Marabotto piti meille oikein ”puhuttelun” kuinka korkealaatuista kasvatustyötä ja ihania koiria meillä on. Tällä jaksaa taas eteenpäin pitkään.

Venäjänbolonkoissa olikin kumpanakin päivänä Bounien-koirien ilotulitusta. Kumpanakin päivänä ROP oli narttu ja Mussukan oli tyytyminen VSP sijoitukseen. Ensimmäisenä päivänä voiton vei tyttärensä Cindy ja seuraavana päivänä Cindyn tytär Ines 10kk vanhana, joka sai siis molemmat tittelit itselleen. Viikonlopun saldoon voi olla vain super tyytyväinen ja mikä ihaninta Juniori Voittaja-tittelin sai 4 eri junioriamme mikä kertoo mielestäni että olemme oikeilla jäljillä. ROP-kasvattaja oli Bounien kennel.

Voittaja´18 päivänä oli ilmoitettu myös bolopentuja kisaan ja voiton vei Y-pentueemme 5kk vanha Usva ja VSP oli Yoda-veljensä. KPn sai myös Fanny, X-pentueemme lupaava kaunotar.

Onnea ja kiitos kaikille mukana olleille, saamme olla ylpeitä teistä kaikista!

Uutiset 2018

Vuonna 2018 osallistumisemme näyttelyissä oli vähäisempää mutta ihmeeksemme sijoituksemme Vuoden Kasvattaja kisassa pääsi silti listoille. Pennutus puuhat ja koirien äitiyslomat välillä sekoittavat suunnitelmia ja näyttelyissä käymisiä. Alta voit lukea vuoden kohokohdat.

01.12.2018

Vanha kuva mutta kertoo paljon. Tyttökoirat on siirtäneet ulkoilun ikkunasta katseluksi ilmojen kylmettyä.

Ryhmämme matkustaa vielä ensi viikonloppuna ulkomaille näyttelyyn 8 koiran voimin ja sitten on Helsingin ja Suomen Voittaja näyttelyt Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna osallistumisemme näyttelyissä on ollut vähäisempää mutta ihmeeksemme sijoituksemme Vuoden Kasvattaja kisassa pääsi silti listoille. Pennutus puuhat ja koirien äitiyslomat välillä sekoittavat suunnitelmia ja näyttelyissä käymisiä.

Mukavaa Joulun odotuksen aikaa!

17.11.2018

Pentulaatikon venäjänbolonka asukit tuli ja meni, samoin vientiin valitsemamme bolognesen pennut. Buddy muutti Englantiin, Tommy Hollantiin ja Pilvi lähti Japaniin. Pilven kohdalla ero olikin mahdottoman vaikeaa kun tytteli kerkesi olemaan meillä niin kauan tiukkojen vientisäännösten vuoksi.

Pilven lähdön lohdutukseksi meille muutti pieni suloinen Gigi, bolognesetyttö, yhteistyönä syntyneestä pentueesta Bolocanis-kennelistä. Gigin isänä on meidän ”Junnu”, Suomen ensimmäinen bolognese-hypokoira.

Näyttelyrintamalla on ollut pienempiä ja muutama isompi näyttely. Kasvattimme ovat edustaneet meitä loistavasti, kiitos kaikille handlereille ja omistajille. Isoimmista näyttelyistä Kaivarin Skkyn erikoisnäyttely ja nyt viime viikonloppuna Jyväskylän tuplanäyttelyt parhaiten mielessä. Kaivarin näyttelyssä tuomarina oli ruotsalainen tuomari Carina Johansson joka itse kasvattaa myös bologneseja ja hänen arvostelunsa jonka hän selitti jokaisesta koirasta olikin mukava kuulla. Samat ongelmat koiristamme hän bongasi kuin mitkä tiesimmekin eli kokoa saisi olla vähän lisää.

Jyväskylässä bologneseissa oli Q-sisarusten ilotulitusta kun molemmat päivät menivät Rockyn ROP ja Nitan VSP sijoituksin, nuori Topi oli hyvänä kakkosena ja saa cacibin kun Rocky on jo kansainvälinen muotovalio. Tuiskun oli nyt tyytyminen PU3 sijoitukseen. Dana-mummelille joka esiintyi nyt ensimmäistä kertaa 5,5 vuoteen kehässä tuli ROP veteraani sijoitus ja ensimmäisenä päivänä jopa PN2. Kaikki bologneset mitkä oli Jyväskylässä meillä esillä oli Danan jälkeläisiä jossain polvessa. Venäjänbolonkoissa sähläsin ilmoittautumisissa ja ensimmäisenä päivänä kehässä oli Ines ja Ego. Pikkuinen Ines joka oli ensimmäistä kertaa ”oikeassa” kehässä yllätti kaikki ollen ensin ROP ja toisena päivänä VSP. Ego sai molempina päivina sertin ja toisena päivänä ROP oli mamman lellivauva BB. Ensimmäisenä päivänä pyreneittenpaimenkoiramme Töpsykin sai ROP ja NORD sertin. Kun meillä vielä oli mitä ihanin mökki paljuineen ja isäntä joka passasi saunat ja paljut valmiiksi ei voinut olla kuin super tyytyväinen koko viikonloppuun.

Kotiin tultuamme pääsimme astutus hommiin ja nyt toivomme venäjänbolonka pentuetta 8 viikon päähän. Mikäli kaikki pentusuunnitelmat toteutuvat onnistuneesti meillä pyörii myös bolognesen pentuja vuoden vaihteen jälkeen.06.10.2018

Hertan kaunis tyttö ”Enkeli” Bounien Victorious Vendetta jatkaa äitinsä jalanjäljissä. Neidillä jo LV LT EE BALT Juniori Muotovalio SIJVoittaja-18 LTJVoittaja-18 EEJVoittaja-18 LVJVoittaja-18 BALTJVoittaja-18 tittelit.

08.09.2018

Niin se taas syksy on tuloillaan. Elämä on selvästi liian kiireistä kun ei ehdi päivittää sivuja eikä nyppiä rikkaruohoja. Piha pukkaa pujoa ym. sitkeää rikkaruohoa jotka kestää ihmeen hyvin koirien menon ja meiningin, niitä ei edes rutikuiva kesä haittaa.

Pentulaatikko on saanut uudet asukkaat kun Nessi synnytti pienet ihanaiset, mustan pojan ja fawn värisen tytön. Molemmille pennuille on kodit. Harmittelen aina meidän bolonkapentueiden pienuutta mutta toivon todellakin että laatu korvaa määrän, nyt ainakin vielä vaikuttaa siltä.

Bolognesepojat X- ja Y-pentueesta on meillä kasvamassa ja odottavat muuttoa uusiin koteihinsa. Suunnitelmissa on pentuvaihdot niin saamme uutta verta Suomen pieneen geeniperimään. Toivottavasti pojat kehittyy toivottuun suuntaan.

14.07.2018

Erittäin kuuma ja kiva Bounien-päivä takana. Olipa mukava nähdä ”omia pentuja” jotka ovat kasvaneet kunnon koiriksi, sekä tietysti omistajiaan. Värikirjo oli pääasiassa valkoinen, ruskealla ja mustalla terästettynä.

Kiitos kaikille jotka mahdollistivat kivan päivän!

Saimme myös hienoja uutisia kun Hertta kävi silmätarkastuksessa ja kaikki oli kunnossa. Meille siis mahdollisesti tulee syyspennut.

08.07.2018

Voi tätä onnea!

Kauan odotetut bolognese pentueemme näkivät päivänvalon. Nonni sai 2 poikaa ja tytön ja Pipsa-pippurimme 3 poikaa ja tytön. Kummankin synnytykset sujuivat pientä jumitusta lukuunottamatta hienosti. Pipsa, joka on kolmatta polvea huippusynnyttäjä linjaamme näytti että kyllä se periytyy ja nyt meillä on sitten Pipsan tyttö eli 4.polvi jo kasvamassa pentulaatikossa. Pentueet ovat jotain erityistä meille kun molemmissa on vanhempana O-sisarukset, eli pennut on serkuksia keskenään. Nyt on mielenkiintoista nähdä mitä periytyy ja näyttääkö nassikat samalta.

Niin paljon kun olenkin haaveillut omasta bolognesetytöstä, saan siirtää sitä taas tuonnemmaksi kun pikkutytöillemme on niin hyvät kodit tiedossa kasvattiemme kodeissa. Pojatkin on kaikki varattu ja monelle on pitänyt ilmoittaa ettei pentuja riitä.

Suunnitelmissa meillä on syksyksi/talveksi uusi bolopentue. Meille on suotu mahdollisuus käyttää huippukasvattiamme Herttaa (Bounien Jewel In The Rough) pentujen emäksi. Isäehdokaskin on jo sovittu ja seuraavaksi Hertta suuntaa terveystarkastukseen. Toivotaan että tämä suunnitelma onnistuu.

Bolonka puolella Nessi teki juoksunsa ja on nyt astutettu omalla uroksellamme. Pariskunnalla on jo yksi pentu ”Wilde” joka asuu ja vaikuttaa Ruotsissa. Haluan uusia tämän yhdistelmän saadakseni Suomeenkin oman ”Wilden” ja mahdollisesti tyttö-”Wilden”. Helkan astutus oli pakko siirtää puolella vuodella aikataulu ongelmien vuoksi.

Näyttelyrintamalla on ollutkin tänä kesänä hiljaisempaa. Ego-junnumme on edustanut hienosti Bounien nimeä ja isänsä BB kävi pokkaamassa ROPn ja sertin kuitaten täten Suomen muotovalion arvon. Loppukesästä mahdollisesti ehdimme muutamaan näyttelyyn pyörähtämään.

Ensi lauantaina vietämme perinteistä Bounien-päivää mukavien aktiviteettien parissa, Olympia hengessä tällä kertaa. Toivotaan ilmaksi pilvipoutaa niin emme läkähdy.

01.06.2018

Järkyttävää kuinka aika menee niin nopeasti. 2 kk sitten ehtinyt viimeksi päivittämään sivuja.

Näyttelyrintamalla koiriamme on käynyt Latviassa, Virossa, Venäjällä ja nyt viimeksi Liettuassa Suomen lisäksi. Tuloksia voi vilkaista Fb/Bounien.

Pentu-uutisia odottaa iso joukko ihmisiä ja bolognesen pentuja onkin luvassa jo Juhannuksena sekä heinäkuun alkupuoliskolla. Vihdoinkin myös Pipsa-pippurimme teki juoksun ja astutuksesta vaikuttaa tulevan myös tulosta. Pipsan veli pääsi myös astutushommiin ja siitä tuloksena onkin Tuiskun ja Nonnin kanssa Juhannuspennut. Nyt onkin tosi mielenkiintoista seurata mitä sisarukset jättää perimäänsä ja kuinka vahvasti kun molemmille tulee pentue.

Bolonkapentuetta pitää vielä odotella kun ensimmäinen juoksu tulikin nyt ihan aikatauluun sopimattomaan rakoon ja astutus siirtyy syksyyn. Vielä kuitenkin toivo elää jos Nessi tekisi juoksun sopivasti ja saisimme myös värikkäitä pentuja.

Vanhaenglanninlammaskoiramme Iitakin on päässyt rouvaikään ja suunnitelmissa onkin myös astuttaa Iita. Terveystarkastukset on tehty ja sulhoista on valikoitunut kaksi mahdollista kandidaattia joista vielä pitää valita se oikea. Ehkä meille tulee tänä vuonna myös lampurin pentuja.

Bella, pyreneittenmastiffimme on alkanut näyttämään vanhuuden merkkejä ja rouva on muuttunut hivenen jäykäksi ja varovaisemmaksi. Täytyy alkuviikosta varata sille aika eläinlääkäriin tutkimuksiin ettei vaan ole mitään kipuja.

02.04.2018

Pääsiäinen vietettiin Team Bounien kanssa perinteisesti Imatralla Saimaa Easter Show näyttelyn merkeissä. Nyt olikin kaksi isoa näyttelyä ja junnu poikamme Milan ja Topi oli ilmoitettu eri päiville ettei poitsut kisaisi turhaan toisiaan vastaan, mikä olikin hyvä juttu.

Ensimmäisenä näyttelypäivänä oli ihka ensimmäistä kertaa kehässä Milan ja handlerinsä Essi. Essi pikakurssitettiin ennen kehää ja tyttö vei koiransa upeasti kehässä saaden PU3 ja sertin. Onnea molemmille!

Toisena näyttelypäivänä Topi pääsi yllättämään vanhemmat valiouroksemme Lotan huippu handlauksessa ollen ROP. Olemme niin tyytyväisiä V-pentueeseemme, sanonta että ”hyvää ei odota liian kauaa” pitää täydellisesti tässä pentueessa paikkansa. Onneksi jaksoimme odottaa ja odottaa, Hertan ja Junnun pentue on juuri sitä mitä toivoimmekin.

Täytyy toivoa että joskus tuleva Pipsan pentue on yhtä hieno kun sitäkin on nyt odotettu ja odotettu kuin kuuta nousevaa..

Kokonaisuutena pääsiäisen näyttely oli meille upeaa ilotulitusta. Bologneseissa perjantaina ROP oli Tuisku ja VSP Daisy. Lauantaina ROP oli siis Topi ja VSP taas Daisy saaden nyt myös Cacibin. Venäjänbolonkoissa molempina päivinä BB oli ROP.

Kasvattajaryhmämme esiintyi hienosti ollen ensin 6 parhaan joukossa ja seuraavana päivänä Best In Show 2 kasvattajaryhmä!!

26.03.2018

Käväisimme Tallinnassa ja mukanamme oli Rocky, Bounien Quicksilver, hakemassa serttiä ja siitä tulikin Viron ja Baltian muotovalio ja ROP. Pikkuinen Pilvi oli mukana hakemassa kokemusta ja se olikin aivan järkyttynyt ensin laivamatkasta ja sitten isosta kaikuvasta näyttelypaikasta. Pilvi kuitenkin sai EHn loistavalla arvostelulla, maininnalla että tarvitsee itseluottamusta. No, tästä on hyvä jatkaa..

Sillä välin kun Tallinnassa alkanut vatsatauti esti meitä osallistumasta näyttelyyn Lahdessa, Team Bounien hoiti hommat hienosti puolestamme.

Venäjänbolonkoissa Bounien Devil Wears Prada, kotoisasti Kismet, nappasi juuri 9kk täytettyään hienosti ROP tittelin itselleen ja sai ensimmäisen serttinsä.

Venäjänbolonkoja tuntuu olevan nykyään säännöllisesti kehissä enemmän kuin bologneseja, nytkin 9kpl.

Pikkuinen Egomme, Bounien Enormous Ego Of a Musketeer, pääsi taas harjoittelemaan pentuluokassa ja tuloksena hienosti VSP-pentu.

Bologneseissa vireessä oleva Tuiskumme nappasi taas ROPin ja junnuiässä oleva Daisy sai VSPn ja cacibin ja sertin kun olimme ilmoittaneet sen nuortenluokkaan.

Ryhmämme oli myös ROP kasvattaja mutta sijoittumisia ei tällä kertaa tullut…

Niin se vaan on ettei koskaan liikaa kiitä ryhmäämme, tässä se taas nähtiin, ryhmähenkemme on kultaakin kalliimpaa!

Kiitos kaikille, ootte huippuja!!

20.03.2018

Venäjänbolonka perheemme on kasvanut pikkuisella mustalla Ines tyttösella joka jäi kotiin Cindyn pentueesta ja vaalealla Malvalla joka muutti meille kodinvaihtajana Saksasta. Malva on syntyjään venäläinen mutta kerkesi asua Saksassa pentuajasta aikuiseksi. Malvalla on nyt edessään suomenkielen opiskelua ja turkin kasvatusta. Viikko on vierähtänyt ja päivä päivältä meillä menee paremmin. Tytteli on jo kotiutunut hienosti.

Bologneseissa odottelemme edelleen Pipsan juoksua. Meikäläiseltä menee nyt kyllä hermot täydellisesti kun tuntuu että joka puolella syntyy pentuja tai niiden syntymää odotetaan innolla, mutta ei vaan meillä.

Perinteiseksi jo muodostunut vuotuinen talviretkemme suuntautui tällä kertaa Enoon. Mukanamme oli 4 bolognesea ja 2 bolonkaa. Kummassakin rodussa saimme ROPin, bolonkoissa myös ROP pennun, Egon saadessa hurjan hienon arvostelun ja ollen super lupaava pentu. Bologneseissa VSP ja sertti tuli Daisylle, B. Undercover Angel. Päivän päätti Leon short-listaus kuuden parhaan joukkoon sekä BIS1 sijoitus kasvattaja ryhmällemme. Täytyy taas kiitellä ryhmämme ihmisiä jotka jaksavat pitää lemmikkinsä näyttelyturkkisena sekä kuljettaa koiriaan ympäri Suomen maata.

06.03.2018

Team Bounien pyörähti Liettuan Voittajassa. Tuliaisina kotiin oli bologneseista Voittajat-18 sekä junioreista että aikuisista, samoin myös valiot kaikille. Meillä oli kaksi sisarusparia mukana, vanhemmat Q-sisarukset sekä junioriluokkaamme olevat V-sisarukset. Nuoremmat pärjäsivät hienosti jopa valioitamme vastaan. Loppukisoissa sekä Rocky että kasvattajaryhmämme shortlistattiin, kasvis jopa joka päivä.

Venäjänbolonkoja edusti isä-poika pari. Pikkuinen Ego kilpaili pentuluokassa ollen joka päivä ROP-pentu. Isänsä BB esiintyi vain yhtenä päivänä ollen ROP ja Liettuan Voittaja ja viimeistellen muotovalion arvonsa Liettuasta.

Suurimpia sydämentykytyksiä aiheutti pyrtsimme Töpsy, jota kukaan meistä ei ollut esittänyt aikaisemmin. Pientä hyppelyä lukuunottamatta kaikki kuitenkin meni ilmeisesti ihan hyvin kun Töpsykin sai Voittaja-18 tittelin nimensä eteen kovassa seurassa. Töpsyllä on nyt 31 titteliä joista hienoimmat on tietysti ne Maailman Voittajat.

22.02.2018

Ihana talven aurinko. Pakkasta voisi olla hivenen vähemmän niin pikkukoirien tassuja ei palelisi niin nopeasti. Meillä koirat ei siis käytä pukuja eikä tossuja vaan ulkoillaan sen mukaan kuin kelit sallivat.

Venäjänbolonka pennut kasvavat ja ovat villiintyneet sopivasti niinkuin ikään kuuluukin. Cindy emo on jo kyllästynyt jälkikasvuunsa ja Dana-täti on päässyt hoitamaan riiviöitä. Dana on kuin partiopoika, aina valmis, kun on pentujen hoidosta kyse.

Bolognese Pipsan juoksun alkamista odotamme yhä. Pipsa on nyt pistänyt suunnitelmamme ihan uuteen järjestykseen eikä taida päästä pentulaatikosta koko kesänä kehiin. Täytyy vain toivoa että tässä tapauksessa ”hyvää ei odota liian kauaa” pitää paikkansa. Pentuja on siis tulossa, joskus…

Näyttelykautemme pyörähti bolognesejen osalta käyntiin Turusta Daisyn, B. Undercover Angel, saadessa 14 kk ikäisenä luokkavoiton, sertin ja PN3 sijoituksen heti valioiden perään. Parkanossa ROPin nappasi ja valioitui pikkuinen Nitamme, B. Queen Bee. Veljensä joka myös hakee viimeistä serttiä joutui tyytymään paljaaseen ERIin liian hoikan olemuksensa vuoksi. Millähän saisi nuo pojan klopit syömään juoksujen aikana? Kasvattajaryhmämme esiintyi ihka uudella kokoonpanolla ollen BIS 3.

Venäjänbolonka Vili, B. Direct Action, 8kk oli Lahden pentunäyttelyssä ROP-pentu. Vilin upea black and tan väritys ja pään malli saa sydämeni sulamaan aina uudestaan ja uudestaan. Onnea Vili ja kotijoukot!

17.01.2018

Vuosi on pyörähtänyt hienosti käyntiin.

Pikkuinen bolognese tyttömme ”Enkeli”, Bounien Victorious Vendetta, lähti Slovenian Voittajaan juuri 9kk täytettyään ja kotiin tuomisina olikin hienosti Slovenian Juniori Voittaja titteli ja Slovenian Juniori muotovalioon oikeuttava sertti. Onnea Enkelille ja kotiväelleen hienosti menneestä reissusta.

Pentulaatikolle saatiin kaksi pikkutyttöä tuhisemaan kun ”Cindy”, Lt Jmva RigaJW-17 Bounien Catching Fire, synnytti keisarinleikkauksella mustan ja ruskean pikkuisen venäjänbolonka prinsessan. Isänä prinsessoilla on musta upea ”Risto”, Lt Jmva He JW-16 JV-16 LtJV-17 Tsvet Hibin Rozmarin. Pennuille on jo kodit valmiina.

Näyttelyrintamalla Suomen näyttelyt pyörähti käyntiin pentunäyttelyn merkeissä kun venäjänbolonkat ”Ego”, Bounien Enormous Ego of a Musketeer, 5kk ja ”Kismet”, Bounien Devil Wears Prada, 7kk, edustivat kenneliämme Kaapelitehtaalla. Eikä huonosti edustaneetkaan kun Kismet nappasi ROP ruusukkeen ja Ego VSPn.

Edelleen odotamme Pipsan juoksun alkua että kevääksi suunnitellut bolognese pennut saisivat alkunsa. Pipsa tuntuu pitävän meitä jännityksessä.