Synttäreitä ja syntymiä

+

Metsittyneet koirat

Meillä on ollut varsin rauhaisa syksy ja koska asumme ns. metsässä, on lähes joka päivä ohjelmaan kuulunut sienestäminen tai kävely enemmän tai vähemmän metsässä tai metsäteillä. Onneksi syksyn ilmat on olleet suosiolliset karvakoirille.
Bolognese ja venäjänbolonka rotujen eron on huomannut todella hyvin näillä retkillä. Silloin kun liikumme metsäteillä, nurmettuneilla ja helppokulkuisilla, kaikki kulkevat sujuvasti ja juoksentelevat moninkertaisesti minun kulkeman matkan mutta kun siirtyy metsän puolelle niin ero tulee heti esiin. Bolognese ei tahdo kulkea niin risuisessa ja epämiellyttävässä maastossa vaan jää odottamaan tielle tai polulle kun taas venäjänbolonka rämpii kanssani vaikka millaisessa maastossa.

Dana valittaa kun on jäänyt polulle liian pitkään odottamaan metsässä kävijöitä
Fidel on oikea metsäkoira

Syksyn ohjelmassa on ollut polvi-ja silmätarkastuksia ja Fabiolta katsottiin myös lonkat ja kyynärät ihan uteliaisuutta. Tulos yllätti ja olikin parempi kuin osasimme odottaa. Pikkukoirilla on usein huonommat lonkat kun niihin ei ole kiinnitetty jalostuksessa kovinkaan paljon huomiota mutta onneksi Fabion tuloa oli A/A ja kyynärät 0/0 ja koska INC lausuntokin on ilmeisesti tulossa rodulle pyysimme senkin. Se ei vielä näy jalostustietokannassa mutta siihen on oma sivustonsa missä kaikki lausutut koirat näkyy. Fabio, mikä on luonteeltaan ja väriltäänkin täyttä kultaa, on rakenteeltaankin hieno.

Ihana Zelda kävi näytillä
Cindy odottaa pentua

Tällä hetkellä meillä asustaa myös 3 sijoitusnarttua odottamassa pentuja.
Cindyn, venäjänbolonkan, odotus on jo loppusuoralla ja käväisimme eilen röntgenissä kurkkaamassa mitä tulossa on. Eipä siellä ruuhkaa näkynyt kun vain yksi pentu on tulossa. Nyt saammekin jännittää miten onnistuu synnytys ja toivoa ettei pentu ole kasvanut liian isoksi.
Gigi, bolognese, menee ensi viikolla röntgeniin ja toivotaan todella että siellä olisi useampia asukkeja. Vatsan malli antaa ainakin ymmärtää että pentuja olisi useampi.
Samalla kun kerran eläinlääkärissä kävimme niin hammaskiven puhdistuksia oli myös ohjelmassa monella koiralla. Dana, jo kymmenen täyttänyt, sai vielä pitää kaikki hampaansa ja uskalsin ilmoittaa sen näyttelyyn kun ikänsä puolesta se pääsee ilmaiseksi mikäli näyttely pidetään. Ainoa ongelma koronan lisäksi on se että leikkasin sille eläkeläisturkin mutta jospa ehtisi kasvaa niin pääsisi mukaan rakastamaansa reissuun.

Dana 10v ja tyttärensä Muro 8v hammaslääkärissä
+

”Sintti ja Mäntti” pisti parastaan…

Voi apua, taas on kesä mennyt yhdessä hujauksessa. Pentuja hoivatessa sujahti koko kesä ja nyt kun on ehtinyt vähän huokaista helpotuksesta pentujen lähdettyä ja saatuaan rästityöt pikkuhiljaa ajantasalle voikin jo taas alkaa miettimään uusia suunnitelmia. Koska korona-tauti edelleen jyllää estäen näyttelyt niin kasvattiemme omistajat toivovat narttujensa pennutuksia ja siinä sitä taas touhua onkin tiedossa talveksi.

Tämä kesä on ollut niin erilainen näyttelyiden puuttuessa joka viikonlopun ohjelmasta. Toisaalta on ollut tosi kivaa olla kotona mutta kyllä sitä on kaivannut sosiaalisia kontakteja ja ystäväpiiriä. Muutamassa näyttelyssä on kasvattimme pyörähtäneet ja ulkomaan vahvistuksetkin pääsivät kokeilemaan Suomen kehiä pari kertaa hyvin tuloksin. Vuotuinen Bounien päiväkin on päätetty peruuttaa tautitilanteen jyllätessä taas kovemmin.

Pitkään ilmoittautumista ja osallistumistamme Kaivopuiston Erikoisnäyttelyyn emmittyämme tulimme siihen tulokseen että mennään pienellä porukalla kun näyttely järjestetään ulkona. No, kyllä kannatti. Venäjänbolonkoissa ihana Cindy kaunotar otti isänsä nenän alta ROP voiton ja kaiken huipuksi sijoittui BIS4 sijalle koko näyttelyssä. Saman perheen nuorempi tyttökoira Mandy, samasta isästä sekin, nappasi paras narttu 2 sijoituksen saaden ensimmäisestä junioriluokkansa näyttelystä sertin. Kolmanneksi sijoittui meidän oma laiskasti liikkuva Ines jota ei oikein kiinnostanut koko touhu. Bologneseissa ei sitten mitään ilotulitusta ollutkaan kun kukaan nartuistamme ei ollut tarpeeksi laadukas saadakseen SA ja VSP jäi kokonaan valitsematta. ROP ja paras uros oli nuori kasvattimme Yoda.


+

Kaikella on tarkoitus..

… niin kai se on uskottava. Meille palautui ihana pieni 14 viikkoinen sijoituskoiramme Bounien Devil In Disguise takaisin ja on asustanut nyt meillä miettiessäni että pidänkö kotana kun pikkuinen on niin lupaava pentu vai mitä teen.
Eilen kuulin järkyttävän uutisen että kasvattimme Nita, C.I.B Fi, Ee, Lv, Lt, Balt Mva, Lt, Ee JMva, TLNJW-17, BaltJV-18, LTV-18, TLNW-18 Bounien Queen Bee, oli siirtynyt 4 vuotiaana sterilointileikkauksen jälkeen sateenkaarisillalle. Eipä tarvinnut miettiä sekuntiakaan kun jo tiesin miksi pentu meille palautui. Pikkuinen saa muuttaa korvaamaan tyhjää aukkoa ja tuomaan iloa surun murtamaan kotiin.

Nita R.I.P

Vihdoin saimme kesän alussa ulkomaan vahvistuksemme kotiin kun Ruotsista saapui venäjänbolonka, vaalea kaunotar Adele ja heti perään Hollannista Winter-bolognese. Molemmat tytöt tuli meille pentuvaihtona yhteistyö kasvattajiltamme.

Kesän aikana ei näyttelyjä ole pidetty ja ainoa näyttelypäivitys onkin viime viikonlopulta jolloin Lumo voitti rotuns Porin KV näyttelyssä ja nyt edesmennyt Nita oli PN2. Bolonkoissa Egon sijoitus oli PU2.

Penturintamalla onkin ollut sitäkin enemmän tapahtumia ja tällä hetkellä meillä tuhisee 9 bolognese pienokaista. Äiti Pipsa ja tytär Usva saivat viikon sisällä yhteensä 6 poikaa ja 3 tyttöä. Usvan 4 pentua on paksuja pötkylöitä ja Pipsan 5 taas enemmän sporttisia ja kevytrakenteisempia. Pentujen kysyntä on ollut niin järkyttävän suurta etten ole edes pysynyt vastaus vauhdissa kaikille kysyjille, mahdollisesti joku on voinut jopa jäädä välistä, mutta kaikille näille on koti mietittynä.

Hyvää Juhannusta

+

Aurinko paistaa ja vettä sataa..

Kevät keikkuen tulevi tai jotain sinne päin. Välillä ukkostaa ja sataa kaatamalla, sitten paistaa ja yöt on pakkasilla. Ehkä täytyy vaan uskoa että kesäkin vielä tulee ja kaikki karanteenit puretaan ja elämä normalisoituisi. Hirveä ikävä jo näyttelyihin, ystävien tapaamisiin ja yhteisiin matkoihin. Pikku Mandykin ehti käydä vain yhdessä pentunäyttelyssä ja kohta täyttää jo 9 kuukautta ja siirtyy junioreihin, mikäli joskus pääsee vielä näyttelyihin.


Meillä pentubuumi jatkuu kun sijoituskotien näyttelysuunnitelmat menevät penkin alle ja yritetään hyödyntää tämä pakollinen tauko tekemällä nyt pennut, niin pääsee sitten taas kehiin kun ne joskus alkaa. Meillä juoksee kaikki tytöt vauvasta mummeleihin ja pojat on kovilla kun neniin tulvii kutsuvia hajuja. Ikävä kyllä kumpikaan kotona olevista pojista ei pääse iloitsemaan näistä juoksuista.
Pipsan ja tyttärensä Usvan juoksut ajoittuivat viikon sisään ja molemmat on tulevien mammojen listalla. Silmätarkit ja Usvan polvitarkki on tehty ja nyt vain odotellaan saadaanko jotain aikaiseksi. Pentukyselyjä tulee päivittäin ja tilanne on sellainen ettei voi luvata kenellekään uudelle kyselijälle tutustumiskäyntiä saati edes mahdollista pentua. Meillä seuraavat bolognesen pennut näiden jälkeen syntyy joskus ensi vuonna. Ne kenelle olen luvannut ilmoitella voi odotella rauhassa, tietoa tulee kyllä kun jotain varmistuu.

Perheemme uudet karvaiset jäsenet on jumittuneet Hollantiin ja Ruotsiin mutta nyt tuntuu että valoa jo näkyy tunnelin päässä ja uskaltaa toivoa että koirien muutto kotiin pikkuhiljaa varmistuu. Koronan vuoksi tuonti ja matkojen järjestely on tuottanut päänvaivaa ja kaikki ystäväkontaktit eri maissa on käytetty mahdollisuuksien mukaan. Ei ole näiden kasvattajillekaan kiva tilanne kun kotona pyörii monia ulkomaille lähteviä pentuja ja matkustus on jäissä.

+

Vappupalloja

Huhtikuu on mennyt pentuhuumassa. Ineksen ihanat mustat pojat on muuttaneet omiin koteihinsa. Yksi itään, yksi länteen ja yksi jäi pääkaupunkiseudulle. Voi että venäjänbolonka pojat ja tietysti myös tytötkin, jos niitä meille siunaantuisi, ovat hurmaavia. Oikeita sydämen murskaajia.


Bolognese Enkelin pennut on viitta vaille lähtövalmiina ja ensi viikolla pentutarkastuksen jälkeen voivat muuttaa. Onneksi pentulaatikkoon jää vielä elämää kun Daisyn 2 tyttöä ja poika, jotka syntyivät pitkänä perjantaina, on aloittaneet maailmaan tutustumisen emonsa huolehtiessa niiden pärjäämistä. Daisy on ollut oikea leijona-emo. Se on vahtinut pentujaan antaumuksella ja vieraita ei uskaltaisi päästää vielä pentuja katsomaan tai voisi käydä huonosti. Päivä päivältä luotto siihen että pennut pärjää hetken ilman emon vahtimista on saanut Daisyn nyt jo juoksemaan pihallakin ja nauttimaan kavereiden seurasta. Sisään tullessa se pinkaisee yläkertaan hirveällä vauhdilla laskemaan lapset.
Hilla pentuineen asustaa alakerrassa ja makuuhuoneessamme kuuluu tyytyväinen lutsutus kun neljä ihanaa pallopäätä mussuttaa tissiä emonsa kyljessä. Kohta kun pentujen silmät aukeaa ja nekin alkavat mönkiä tutustumassa maailmaan laajemmin ei meiltä vipellystä puutu.
Kaikkein mukavinta pennutuksessa on kun saa nähdä uusien kotien onnen saadessaan pennun ja kaikkein ikävintä se ettei voi kaikille kyselijöille sitä iloa tuottaa.


Meillä on ollut onni saada teettää pennut omilla kasvateillamme Daisylla ja Hillalla vaikka ne eivät olekaan meidän omistuksessa. Kiitollisuus koirien omistajia kohtaan on niin suurta ettei sanat riitä kertomaan ja vastuu meillä on todella iso. Tällä tavalla saamme myös nämä sukulinjat jatkumaan terveiksi todetuilla ja tutkituilla emolinjoilla. Kummastakin pentueesta lähtee pennut sijoitukseen varmistaaksemme sukujen jatkon.
Koronan vuoksi emme ole päästäneet pentuihin tutustujia kotiimme mutta olemme yrittäneet pitää videoiden ja kuvien avulla perheet mukana pentujen kehityksestä.

Hauskaa Vappua!

+

Kevät ja karanteeni

Niinhän siinä sitten kävi että kaikki menot peruutettiin ja täällä ollaan Uudellamaalla karanteenissa. Nyt saa kaikki mahdolliset rästityöt tehtyä ja puunattua koiria yllinkyllin. Vaarana on koirien turkkien liika siistiminen eli saksien käyttö. Nyt jo Dana-mummo pääsi eläkeläisturkkiin. Onneksi meillä on nuo pennut niin ei käy aika ainakaan pitkäksi kun voi käydä lässyttämässä pentulaatikolla.

All-pentueemme ehti lähteä omiin koteihinsa ennen Uudenmaan sulkemista ja Team Bounien kasvoi muutamalla uudella jäsenellä. Viidestä pennusta 4 meni koteihin missä rotu on jo entuudestaan tuttu ja kahdella perheellä oli vanhempi koira meiltä. Kasvattajalle on parasta palutetta se että seuraavakin pentu otetaan samasta paikasta kuin edellinen koira.
Nyt pentulaatikolla kasvaa Ineksen ihanat pikimustat pojat. Toivottavasti karanteenimme loppuu ennen niiden luovutusikää. Makuuhuoneessa hoivaa pentujaan Enkeli, joka sai 2 poikaa ja tytön. Pennut olivat aivan valloittavan kiharaisia jo syntyessään. Ei tietysti mikään ihme jos katsotaan taustoja josta löytyy lähes afroturkkiset isoäidit molemmilta puolilta.
Pääsiäisen aikaan luvassa olisi lisää pentuhuumaa kun odotamme kevätpentuja. Mikäli korona ei vaikuta pentujen tuleviin koteihin negatiivisesti niin meillä on kaikki tulevatkin bolognesepennut varattuna.

Venäjänbolonka yhdistys jakoi myös Vuoden 2019 RTB tittelit ja Vuoden 2019 Tulokas maininnat. Ihana Ineksemme joka hoitelee poikiaan sai sekä Vuoden Tulokas että Vuoden RTB 2019 tittelit ja pikkupoikien Fabio-isukki vastaavat VSP maininnat. Kolmantena listalla komeili ihana Egomme. Vuosi 2019 oli meille molempien rotujen näyttely menestyksessä loistava.

Hyvää kevättä, nautitaan pienistä hetkistä, kauniista ilmoista ja koittakaa pysyä terveenä!

+

Turkkikoirien kammotus ilmat…

Hiihtolomat on vietetty vesisateessa ja ilmat on olleet turkkikoirien omistajien kauhistus, varmasti myös koirien. Nyt kun kevään odotus on jo vauhdissa niin eikös taivaan täydeltä tule räntää. Onneksi se suli pian pois mutta jätti pihan mutavelliksi. Nurmikko ei varmaan kasva meidän pihassa enää ikinä. Koiria on saanut pestä jatkuvasti ja kosteus tekee tehtävänsä turkeille.

Näyttelyrintamalla Yoda-poika, Bounien You Always Make Me Smile, kävi pokkaamassa ensimmäisen ulkomaan cacibinsa Tallinnasta ja nyt odottelemme näyttelykauden korkkausta Lahden näyttelyssä. Pikkuinen Mandykin pääsee osallistumaan pentuluokkaan ilman hampaita.

Nuppu

Pentupuolella meillä onkin ollut sitäkin enemmän touhua. Saimme ihanan pikkuisen black and tan tytön, Stony River´s My Bubble Your Trouble, Mila, joukkomme täydennykseksi ja rikastuttamaan geenipooliamme.
Omia pentuja pyörii yläkerran pentulassa 9 kpl. Bolognesen All-pennut jotka täyttävät pian 7 viikkoa pitävät huolen vauhdikkaasta menosta. Viikkoa nuorempi venäjänbolonka ”Nuppu” ei jää huonommaksi vaan pärjää ”isosiskojensa” vauhdissa loistavasti. Makuuhuoneessa asustaa Ines 3 komean poikansa kanssa pentulaatikossa. Ines sai helmikuun lopussa pikimustat pojat ja taas jäimme ilman tyttöä. Pojat on niin potria kavereita että taitavat tehdä painon noston ennätyksen. Ines hoitaa jälkikasvuaan esimerkillisesti ja pojat makaavat tyytyväisenä emonsa vieressä mahat pullollaan.

Bolognese ry julkaisi eilen Vuoden 2019 Näyttelykoira kisan tulokset ja Pipsa-pippurimme oli Vuoden näyttelykoira ja tyttärensä Usva hyvänä kakkosena narttujen puolella, sekä myös pennuissa. Uroksissa olikin neljän suora meidän pojista, kärjessä komeili Rocky-komistuksemme, muutaman pisteen alempana Tuisku ja Topi, 4. sija uroksissa meni jo yhden sijoituksen, Vuoden pentu, saaneelle Yodalle. Dana-mummomme voitti veteraanit ja Kennel Bounien kasvattajaluokan. Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille ja sijoituskodeille, olette aarteita!

+

”Suora” sijoituksista!

Tammikuun talviretki suoritettiin kepon toiveesta matkana etelään. Etelään, no Latviaan kuitenkin, kun aikataulu oli aika tiukka. Meillä oli mukana vain 7 koiraa normaalin 10 sijasta ja retki tuntuikin ihmeen rentouttavalta. Bologneseissa mukaan lähti sisarukset Usva ja Yoda hakemaan serttejä myöhempään käyttöön sekä ”isosisko” Lumo täydennykseksi vaikkei mitään Latviasta enää voikaan ottaa vastaan. Venäjänbolonkat oli syy lähtöömme, kun Ines täytti 2 vuotta ja tarve oli saada sille sertti ja valionarvo ennen äitiyslomaa. Tuleva isukki Fabio otettiin mukaan miesseuraksi. Ryhmäämme täydensi Ässä-pommi ja valkoinen ihanuus japaninpystykorva Bondy.


Retkemme ylitti kaikki odotuksemme tuhannesti. Saatujen serttien lisäksi ensimmäisenä päivä Yoda sijoittui 9 ryhmässä kolmanneksi ja Ines otti voiton omassa ryhmässään. Kasviksemme sai sijoituksen BIS2! Toisena päivänä Ines uusi ryhmäsijoituksensa venäläisellä tuomarilla ja Bondy sijoittui omassa kovassa ryhmässään pallille 4 ja bolo kasviksemme sijoitus oli 5. Kyllä riemua riitti kun tajusimme että saimme koko suoran sijoituksia vaikka sija viisi meitä huvittikin. Ines valioitui tällä sertillään Latvian, Suomen, Ruotsin ja Tanskan valioksi ja jäi nyt äitiyslomalle.

Sillä välillä kun me matkailimme niin kotona syntyi bolognese pentue. Helmi synnytti nopeaan tahtiin 4 tyttöä ja pojan. Pennut on nyt 2 viikkoa ja kohta pikkuisten tulevat kodit saavat postia. Nessin pentue syntyi sitten viikon päästä ja 2 ihanaa pientä tyttöä ilmeistyi maailmaan. Ikävä kyllä toinen tytöistä ei jaksanut ponnisteluistamme ja tukitoimista huolimatta jatkaa elämää. Tämä oli meille ensimmäinen elävänä syntynyt pentu joka ei jäänyt henkiin ja se tuntuu vieläkin aika kovalta palalta kun kaikkensa yrittää ja mikään ei auta. Onneksi Nessi nyt hoivaa pientä kullanväristä pentuaan joka sai jo nimen Nuppu.
Ensimmäinen menettämämme koira oli Rocky onnettomuudessa, sitten Bella kohtutulehdukseen ja josko tämä pikkuinen oli nyt se kolmas.

Lahden näyttelyssä esiintyi ensimmäisen kerran lampurikasvattimme. Penni, Bounien Expecto Patronum, sai hienosti pentuluokan ROPin. Tammikuun Turun näyttelyssä pyörähti bolognese sisarukset ottaen ensimmäiset cacibit juuri 18kk täytettyään Yodan ollessa ROP ja Usvan VSP.
Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä venäjänbolonka pennut oli ilmoitettu lauantaille ja pikkuinen Mandy, juuri 5kk täyttänyt saikin vanhempiensa edestä ROP pennun tittelin. 7kk vanhat sisarukset Maya, Niilo ja Zelda saivat kaikki kunniapalkinnot ja kasviksemme oli ROP. Pentujen näyttelyt on kyllä niin huvittavan kauhistuttavia. Nytkin joku ei kulkenut tai kulki syöksähtämällä, hännät hävisi ja niitä sai houkutella esiin kun kaikki oli niin jännittävää ja uutta että pelotti. Kaikki harjoittelu tuntui valuvan pennuista unholaan mutta me selvisimme lauantaista ja sunnuntaina saimme pyhittää huilaamiseen.

Nyt olemme saaneet vieraaksemme Rafan ja Daisyn ja odotamme mikäli näiden kahden välillä rakkaus alkaa kukoistamaan. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan niin saamme bolognesepentuja huhtikuulle.

+

Pakkasta tammikuussa, olisikin..

Tammikuun paukkuvat pakkaset on vain toiveajattelua. Koirat kurastuu silmän räpäyksessä ulkona käydessä ja joka päivä saisi olla pesemässä koko joukkoa. Kaamea pimeys ja sade senkun jatkuu..
Meidän tytöt onkin todenneet että ulkoilua suoritetaan vain kuivalla ilmalla ja ne saa todella ajaa ulos edes käymään pissalle. Viivi kannetaan aamulla ulos, se tekee nopeasti pissan, juoksee sisään ja kiipeää yläkertaan takaisin nukkumaan. Puolenpäivän aikaan se kömpii pikkuhiljaa alakertaan katsomaan jos saisi aamupalaa. Vanhimmalla koiralla on omat oikeutensa! Nuoremmat neidit sentään päivystävät alakerrassa uunin vieressä tai keittiön työpöydän alla patterin vieressä makaillen.

Tammikuu ja koko talvikausi on koiranäyttely rintamalla aika hiljaista aikaa. Meille se sopii kun pentusuunnitelmissa odotamme molempiin rotuihin pikkuisia. Helmin pentueen on laskeskeltu syntyvän parin viikon sisällä ja Nessin pallerotkin näkevät päivän valon vielä tämän kuun puolella.
Ines on astutettu ja Enkelinkin astutus on suunniteltu huomiseksi niinpä myös maaliskuussa saamme molempiin rotuihin pentuja jos onni suosii meitä. Tällä kertaa kirjaimellisesti sillä Enkelin sulhoksi on valikoitunut ”Onni” eli Amore Borealis Andrea.

Kevään aikana kennelimme saa lisävahvistusta venäjänbolonka rotuun meille uusista eri linjoista Ruotsista ja kotimaastamme. Myös bolognesen vaihtopentu on vihdoin syntynyt ulkomailla. Odotamme jännityksellä uusia perheenjäseniämme kotiin!

+

Hyvää Joulua!

Suomen suurimmat koiranäyttelyt on nyt käyty ja Team Bounien käväisi myös Ruotsissa Pohjoismaiden Voittajassa.
Helsingin Voittajassa ja Voittajassa oli bologneseissa ROP ja VSP meidän ”Pipsa” ja ”Topi”. Toinen ROP toisena päivänä ja toinen toisena. Juniori osastomme edusti myös hienosti, ensimmäisenä päivänä ”Usva” nappasi tittelin ja seuraavana päivänä ”Yoda” ja ”Fanni”. ”Dana”-mummo sai myös tittelit molempina päivinä. Kasvattajaryhmämme oli molempien päivien voittaja.
Venäjänbolonkoissa ensimmäinen päivä oli yhtä loistokasta kuin bologneseissa. ROP oli kaunottaremme ”Cindy” ja VSP ihana ”Fabiomme” joka sai yllätykseksemme sekä Junior että Helsingin Voittaja-tittelit. Narttujen Junior-titteli meni ”BB”n ihanalle tyttärelle ”Tiaralle”, suuret onnittelut kasvattajalleen! Voittaja-päivänä tittelit jakaantuivatkin tasaisemmin eri kasvattajille ja saimme titteleistä ”Fabiolle” junnutittelin sen ollessa PU4. Tyttömme sijoittuivat kuitenkin hienosti PN2, 3 ja 4 sijoille.
Seuraavana viikonloppuna sitten olikin Tukholmassa vuoden viimeinen koitos. Siellä ”Dana” mummelimme olikin hurjassa vauhdissa vieden sekä Veteraani että Pohjoismaiden Voittaja-tittelit, saaden sertin ja valioituen Ruotsiin hienosti 9 vuoden iässä! Dana on nyt veteraaniksi tultuaan kiertänyt 5 vuoden tauon jälkeen vuoden näyttelyissä saaden v. 2019 aikana 9 eri veteraani titteliä ja lähes aina sijoittuen PN-kisassa kärkisijoille. Tuomareiden kommentit: esiintyy sydämellisesti ja hyvin käytetty häntä, kertoo paljon sen temperamentista. Se on niin innokas lähtemään aina mukaan että oikein naurattaa onko meillä kotona oikeasti noin tylsää. Pohjoismaiden Juniori tittelit ”Usvan” ja ”Yodan” mukana oli kiva palata kotiin ja laskeutua Joulun odotukseen.

Mikäli kaikki menee nyt hyvin niin alkuvuodesta pentulaatikossamme pyörii pitkään suunniteltu bolognesepentue. Yhdistelmä Amore Borealis Bow Chicka Bounien ”Helmi” ja Bounien You Always Make Me Smile ”Yoda” on yhteistyömme jatkoa kennel Amore Borealiksen kanssa. Toiveissani siintää, taas kerran, ihanat pentuset näyttöön ja jalostukseen. ”Helmin” masu on alkanut lupaavasti pyöristyä niin odotukset on korkealla. Myös yhteisomistuksessa oleva ”Fabio” on päässyt miesten töihin ja odotamme mahdollisesti lellivauvallemme ”Nessille” pentuja.

Kansikuvassa esiintyy ihana ”Nemo”, Bounien Zippy Bit Of Fun, 12 vkoa
Kuvaajana Maria Yli-Valkama.